Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 11 jan 2015

Dit slimme bed leert je kinderen dat een goede nachtrust belangrijk is

Alles moet tegenwoordig slim zijn; je horloge, het slot van je huis of fiets of zelfs je snowboard. Maar zou jij je kinderen laten slapen in een slim bed? Een bed wat met jou en je kinderen meedenkt lijkt een beetje overbodig. We slapen al jaren prima in onze niet zo slimme bedden, dus waarom zouden we dit bed nodig hebben? Zoals je misschien zelf wel merkt slapen wij tegenwoordig steeds slechter. Onze nachtrust wordt korter doordat we het drukker hebben en daarnaast is de kwaliteit van deze nachtrust ook vaak niet goed. Dit komt onder andere doordat je bijvoorbeeld op je phone kijkt vlak voor het slapen.

 
Als jij hier zelf al last van hebt dan zullen je kinderen er over een aantal jaar zeker last van krijgen. Dit bed is absoluut geschikt om te voorkomen dat zij door slaapgebrek als zombies door het leven gaan. Je kunt met dit bed namelijk tot in detail bekijken hoe je kind slaapt en waar het aan ligt als ze niet goed slapen. De kleine sensors in het matras meten de ademhaling en de hartslag en combineert dit met andere gegevens die worden verzameld. Aan de hand daarvan kan-ie een slaap-IQ geven. Als je heel slecht hebt geslapen is dit IQ één en als je uitstekend hebt geslapen is het honderd.

Ouders kunnen deze gegevens bijhouden via een Android-app of de computer. Deze geeft ook een waarschuwing als je kind wakker is en je kunt er de ingebouwde verlichting mee aan- en uitzetten. Dit bed is overigens groot genoeg voor groeiende kinderen. Je hoeft dus niet snel een nieuwe te kopen en zodra je kinderen ouder worden is het de bedoeling dat ze zelf alles bijhouden. Zo kunnen de kids op een gegeven moment zelf zien dat ze slechter slapen als ze te veel suiker eten of te lang televisie kijken.

 
Dit gaat nog een stapje verder met de checklijsten die het kind kan invullen voordat-ie gaat slapen. Hier staan opdrachten in die je kind kan voltooien en dan ontvangt ‘ie een virtuele prestatie. Als ouder krijg je dan een maandelijkse update zodat je altijd op de hoogte blijft van het slaapritme van je kind. Dit slimme bed is gepresenteerd tijdens de CES 2015 en dat betekent dat-ie helaas nog niet te koop is. Als de SleepIQ Kids dit jaar op de markt verschijnt kost-ie rond de duizend euro.

Reageer op artikel:
Dit slimme bed leert je kinderen dat een goede nachtrust belangrijk is
Sluiten