Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 12 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

In dit sneeuwvlokvormige hotel kun je perfect het noorderlicht aanschouwen

Als jij op vakantie het noorderlicht wilt zien is Noorwegen één van de beste locaties om te bezoeken. En binnenkort is er een cool hotel waar jij niets van dit prachtige tafereel hoeft te missen. Dit sneeuwvlokvormige hotel is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Tromsø, ontwikkelaar Dutch Docklands en architectenbureau Waterstudio.NL. Maar waarom betrekt de gemeente deze twee Nederlandse bedrijven? Dit hotel wordt niet gebouwd in de stad Tromsø, maar op droogdokken. Vervolgens worden de onderdelen op het water in elkaar gezet. Dat klopt, dit hotel drijft en dat verklaart meteen waarom er Nederlanders betrokken zijn.

 
Het lijkt misschien een beetje raar om te overnachten in een drijvend hotel, maar het is ideaal. Omdat dit hotel overal kan liggen kun je altijd een plek opzoeken waar je geen last hebt van licht. Zo kun je het noorderlicht optimaal beleven. Maar dat is nog niet alles. Het dak van dit hotel is namelijk volledig van glas. Zo kun je in alle 86 kamers en algemene ruimtes naar boven kijken, waardoor je niets van het spektakel hoeft te missen. Het gebouw is volledig zelfvoorzienend, alleen het eten en de gasten worden per boot aangeleverd.

 
Waar dit hotel precies komt te liggen is nog niet bekend. Gelukkig kunnen ze al beginnen met bouwen en is de locatie dus niet belangrijk. Als je nu al hebt besloten dat je hier wilt overnachten zul je even moeten wachten tot kerst 2016. Dat is erg jammer aangezien dit een piekjaar schijnt te zijn om het noorderlicht te aanschouwen. Wil je het dit jaar niet missen dan is deze mooie berghut misschien een leuke optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In dit sneeuwvlokvormige hotel kun je perfect het noorderlicht aanschouwen
Sluiten