Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Apple 17 mrt 2016

Dit verwachten we van het Apple event van 21 maart 2016

Over een paar dagen is het zover: het voorjaarse Apple Event van 2016 gaat van start. De afgelopen weken is de tech-gigant vaak in het nieuws geweest wegens een rechtszaak met de FBI. Echter, er speelt meer in de wereld van Apple, want op 21 maart worden de nieuwste producten gepresenteerd. Wij hebben een aantal verwachtingen wat betreft de nieuwe speeltjes van Apple. Die delen we met jou!

Apple Event 2016: Let us loop you in

Apple heeft voor een zeer opmerkelijke slogan gekozen. Dit zal niet voor niets zijn geweest. Waar de tech-gigant met de loop op wilt duiden heeft waarschijnlijk te maken met de Apple Watch. De loop kan een verwijzing naar een nieuwe horlogeband of een update van het besturingssysteem WatchOS 2.0 zijn. Het is ook mogelijk dat Apple back to the roots gaat en hiermee de oude iPod loop-band herintroduceert. We zullen het snel zien…

Een update van de iPad

Naar alle verwachting wordt er ook een kleinere iPad gepresenteerd. Sommigen noemen het de opvolger van de iPad Air 2, maar het ziet er naar uit dat je dit apparaat meer kunt zien als een kleinere versie van de iPad Pro. Zo zou-ie een 9,7 inch-scherm kennen, maar verder veel gelijkenis treffen met de hardware van de iPad Pro. Zo bevat-ie naar alle waarschijnlijkheid een A9X-chip en vier GB RAM. Ook een Apple Stylus wordt verwacht. Qua uiterlijk dus meer een iPad Air, qua innerlijk meer het broertje van de iPad Pro. De vraag is natuurlijk of deze kleinere iPad er eindelijk voor gaat zorgen dat de iPad zijn herintrede doet.

De nieuwe 4-inch iPhone 5SE

Het is zo goed als zeker dat Apple de iPhone 5SE gaat presenteren. Dit wordt een smartphone die breekt met trends. Zo is het namelijk de trend om telefoons op de wereld te zetten met flinke schermen die alleen maar groter worden. De 5SE wordt daarentegen een 4 inch-smartphone. De telefoon is dus even groot als de iPhone 5s. Je hebt dus een kleiner apparaat in je broekzak. Dit is iets waar zeker nog een markt naar is. Qua specificaties zou de telefoon het meest overeenkomen met de iPhone 6. Zo wordt er gesteld dat-ie een 4K camera kent en zal de smartphone over een A9-processor beschikken. Wij kunnen niet wachten totdat we zeker weten wat de 5SE allemaal kan!

Overige onthullingen

Uiteraard blijft het niet enkel bij losse producten. Het voorjaarsevenement zal waarschijnlijk ook bol staan van updates. iOS 9.3 is al een tijd in bèta beschikbaar en zal waarschijnlijk vlak na het evenement beschikbaar worden. Hierbij is de night shift modus één van de belangrijke toevoegingen aan het besturingssysteem van Apple. Ook worden er updates van OS X, watchOS en tvOS door ons verwacht. Waar deze niet baanbrekend zullen zijn, zijn ze uiteraard altijd welkom! Volgens iPhoned worden OS X 10.11.4, watchOS 2.2 en tvOS 9.2 ook spoedig beschikbaar. Wij zijn benieuwd of dit ook daadwerkelijk waar gaat zijn, maar zijn bijna verzekerd van wel!

Over een paar dagen weten we pas écht wat Apple ons de komende tijd gaat bieden. Uiteraard zitten wij stipt om 18.00 uur op 21 maart achter onze laptops om verslag te doen van het event. Check WANT.nl dan ook rond die tijd voor updates omtrent de nieuwe producten en diensten van Apple. Tot dan!

Reageer op artikel:
Dit verwachten we van het Apple event van 21 maart 2016
Sluiten