Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 9 dec 2014

Dit vonden wij in 2014 de tien vetste gadgets voor in de keuken

Het is weer bijna het einde van het jaar en dat betekent dat iedereen gaat terugblikken op alles wat dit jaar voorbijkwam. Wij sluiten ons graag bij deze traditie aan en hebben daarom tien vette gadgets voor in de keuken op een rij gezet. Deze gadgets zijn allemaal dit jaar in productie gegaan of in de verkoop. Check ze allemaal en misschien zitten er wel een paar tussen die jij ontzettend goed kunt gebruiken.

Prep Pad

De Prep Pad is een weegschaal die samenwerkt met je iPad. Hierop krijg je precies te zien wat je allemaal binnenkrijgt bij een bepaalde maaltijd. Je geeft aan welke ingrediënten je gebruikt voor een maaltijd en de hoeveelheid. De Prep Pad herkent drieduizend verschillende producten en kan ook barcodes herkennen op verpakkingen. Als je alles hebt toegevoegd voor een maaltijd kun je precies zien welke voedingsstoffen er in zitten. De Prep Pad kan je vervolgens helpen om je maaltijd een beetje te tweaken om het gezonder of lekkerder te maken. Deze slimme weegschaal kan ook met de informatie van de Jawbone UP24 zien wat jij voor voedingsstoffen nodig hebt. Je kunt de Prep Pad hier bestellen voor 115 euro.

Simplehuman Sensor Can

Als je vieze handen krijgt tijdens het koken is iets weggooien altijd onhandig. Je wilt niet dat je prullenbak nog viezer wordt dan-ie al is en als-ie netjes onder het aanrecht zit verstopt maak je de rest ook vies. Als je dit probleem herkent is de Simplehuman Sensor Can misschien wel iets voor jou. Deze prullenbak heeft een sensor, waardoor de deksel open gaat als jij er met je hand boven hangt. Als je dit voor een aantal seconden doet blijft de deksel voor een langere tijd open. De Sensor Can is dus simpel maar erg handig. Bestel ‘m hier vanaf 159 euro.

Steam Ship Steaming Lid

We geven toe, dit is niet de handigste kookgadget uit dit rijtje, maar leuk is-ie wel. Als jij een pan met water opzet voor de spaghetti of de groenten laat deze Steam Ship Steaming Lid je zien wanneer het kookt. Dit doet-ie door het stoom door z’n schoorstenen te blazen. Helaas gaat dit niet gepaard met een luide fluit, dus je zult wel in de buurt van je pan moeten blijven. Lijkt deze leuke siliconen deksel je vet? Je kunt ‘m hier bestellen voor 21,41 euro.

 

Chef’N Bananza Banana Slicer

Houd je van stukken banaan op je brood of door de muesli? Dan vind je deze bizarre keukengadget misschien wel handig. De Chef’N Banana Slicer is gemaakt om voor jou stukken banaan op maat te snijden. Dit doet-ie met zes roestvrijstalen messen die naast elkaar zitten. Je kunt ‘m hier voor 8,76 euro bestellen.

 

Yolkfish

Ga je een taart bakken en moet je daarvoor het eigeel van de rest splitsen? Dit kun je met een plastic flesje doen of je gebruikt deze slurpende goudvis. De Yolkfish zuigt het eigeel op terwijl het eiwit achterblijft in een kommetje. De Yolkfish is gemaakt door Peleg Design, maar is helaas nog niet op hun website te koop. Je kunt ‘m wel al in een aantal winkels kopen, maar als je wilt weten welke moet je ze even een e-mail sturen. Je kunt ook wachten tot hun webshop binnenkort online gaat.

Furtif Evercut messen

Heb je geen zin om eens in de paar jaar nieuwe messen te kopen of de oude te slijpen? Dan moet je de Furtif Evercut messen kopen. Deze messen zijn niet alleen vlijmscherp, maar je hoeft ze de komende 25 jaar ook niet te slijpen. De messen zijn gemaakt van staal met een coating van laser-gebonden titanium-carbide. Hierdoor gaan ze zelfs vijf keer langer mee dan keramische messen. De grotere messen kosten 107 euro per stuk en het kleinste mes kost 61 euro. Je kunt de Furfit Evercut messen hier bestellen.

 

YOHANN

Ben je aan het koken, maar moet je ook iets opzoeken of lezen op je iPad? Dan leg je deze uiteraard niet vlak naast je ingrediënten, want daar is-ie te kwetsbaar voor. Maar als je de YOHANN-standaard gebruikt hangt je iPad hoog en droog. Zo hoef je niet bang te zijn voor een beker die plotseling omvalt of andere dingen waar je iPad vies van wordt. Daarnaast is de YOHANN ook een ideale standaard voor ander gebruik. Zo blijft je iPad hiermee ook stabiel op een kussen staan of op je schoot. Je kunt de YOHANN hier bestellen voor 53,50 euro en de houten varianten kosten 116 euro.

 

Arist

Tegenwoordig kunnen we steeds meer apparaten rond het huis bedienen vanaf onze phone of tablet. Het is dus niet zo vreemd dat een koffiezetapparaat ook in dit rijtje apparaten thuishoort. Wij hebben al paar van deze koffiezetapparaten voorbij zien komen, maar naar onze mening is de Arist de meest stijlvolle en nog betaalbaar ook. De Arist zorgt ervoor dat je een perfect kopje koffie zet met de bonen die jij hebt gekocht. Elk los element voor het zetten van een goede kop koffie kun je zelf instellen, zoals de temperatuur, hoeveelheden koffie en melk en het formaat van je kop. Daarnaast kun je uiteraard het apparaat aanzetten met één druk op de knop. Zo kun je vanuit bed alvast de perfecte kop koffie klaarzetten. Je kunt ‘m hier bestellen voor 280 euro.

Range Thermometer

Als jij een lekker stuk vlees op tafel wilt zetten is het verstandig om tijdens het koken af en toe de temperatuur te checken. Zo weet je van te voren zeker dat je maaltijd een succes wordt. Er zijn ontzettend veel thermometers waarmee je dat kunt doen, maar deze werkt samen met je iPhone of iPad. Je steekt ‘m in het vlees of hangt ‘m aan de rand van je pan en dan kun je op je scherm precies zien hoe warm je maaltijd is. De thermometer kan helaas niet mee in de oven, omdat-ie dan uiteraard niet meer verbonden is met je iPhone. Wel kun je ‘m tijdens het koken aan de rand van de pan laten hangen. De Range Thermometer kan dan aangeven wanneer de inhoud op precies de goede temperatuur is. Je kunt deze slimme thermometer hier bestellen voor 39,41 euro.

Pantelligent

Ben jij helemaal niet zo’n held in de keuken, maar wil je toch een lekkere maaltijd neerzetten? Dan is de Pantelligent de ideale toevoeging aan jouw keuken. Samen met de bijbehorende app vertelt deze pan je wat je moet koken en hoe je dat moet doen. De app heeft een grote hoeveelheid gerechten waar je uit kunt kiezen en legt uit hoe je die moet maken. De pan houdt tijdens het koken in de gaten of alles de goede temperatuur heeft en hoe lang het nog moet sudderen. Volgens de makers is het bijna hetzelfde als het volgen van aanwijzingen van je routebegeleider in de auto. Dankzij de Pantelligent kan iedereen koken, maar je kunt uiteraard ook de locale pizzeria in je favorieten zetten op je phone. Je kunt deze slimme pan hier bestellen voor 160 euro.

Bonus (concept): Baking Pot

Helaas is het nog een concept, maar wat lijkt dit idee ons ontzettend handig. De Baking Pot is bedacht om ‘s ochtends tijd te sparen. Zo kun je nog even in je bed blijven liggen of langer douchen. Het idee is simpel en zo werkt-ie ook. De onderkant maakt toast en de bovenkant maakt koffie. Veel meer heb je niet nodig als je ‘s ochtends in grote haast je klaarmaakt om naar je werk te gaan.

Reageer op artikel:
Dit vonden wij in 2014 de tien vetste gadgets voor in de keuken
Sluiten