Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 26 mei 2015

Dit weekend offline geweest? Het meest interessante tech-nieuws van week 21

Het is dinsdagochtend; tijd voor het technologische overzicht van afgelopen Pinksterweekend, speciaal voor onze offliners. Na het lezen van dit overzicht ben jij weer helemaal op de hoogte van al het technologische nieuws. Wil je meer informatie rondom één van de nieuwsitems, check dan het bijbehorende artikel!

Snapchat investeert in webwinkel

Bronnen melden dat Snapchat gaat investeren in de webwinkel-app Spring. Of de deal al gemaakt is, is onduidelijk. (Bron)

Slimme stofzuiger gaat kamer in kaart brengen

iRobot, het bedrijf achter de populaire robot-stofzuiger Roomba, wilt een stofzuiger uitbrengen die de gehele kamer in kaart gaat brengen. Lees hier waarom.

Google’s zoekresultaten moeten meer divers

World White Web projects wilt de zoekresultaten van de zoekmachine van Google meer divers maken. Bij het zoeken naar een afbeelding van een hand worden achthonderd afbeeldingen getoond, waarvan géén enkele hand getint is. Hier lees je meer over het project.

Pac-Man 256

Aankomende zomer komt er een nieuwe variant van Pac-Man voor smartphones. De naam verwijst naar een bekende bug die het oude spel deed vastlopen. Wat is er nieuw aan deze Pac-Man?

iOS 9 brengt ‘Home’-app voor internet of things

Met iOS 9 brengt Apple een nieuwe app, genaamd Home, naar de iDevices. Deze app moet het centrum worden voor de besturing van de internet of things. Meer lees je hier. Ook moet het nieuwste besturingsysteem beter lopen op de oudere modellen van de iPhone en iPad. Check it out.

Microsoft komt met Evernote-concurrent

Microsoft is achter de schermen bezig met een cloud based applicatie voor het opslaan van alles wat de gebruiker wilt, voor gebruik op alle (Windows-)apparaten. Meer over OneClip lees je hier. Ook zijn er afbeeldingen opgedoken van Microsoft’s zogenaamde virtuele kantoorassisen. Lees hier meer.

Google’s slimme mail-app wordt nog slimmer

Google werkt momenteel aan twee nieuwe features voor de slimme mail-app inbox. Het gebruiken van handtekeningen en het verwijderen van meerdere mails tegelijk moet met een nieuwe update mogelijk worden. (Bron)

Oculus Rift wordt ingezet voor football-training

American Football-spelers leren dankzij de Oculus Rift meer over hun eigen spel. Hoe deze Virtual Reality-bril wordt ingezet en waarom, lees je hier.

Nieuwe ontslagen bij Blackberry

Er komt een nieuwe ontslagronde aan bij Blackberry. De ontslagen moet zorgen dat het bedrijf zich meer op toepassingen voor de zakelijke markt kan richten. Lees meer.

Finland bouwt kunstmatig intelligente rapper

Finland bouwt aan een rapper die dankzij kunstmatige intelligentie de vetste raps creëert. Niet algoritmes, maar het leren van bestaande raps maakt deze rapper een pro. Check it out!

Microsoft introduceert Spotify-achtige muziek-app

Microsoft lijkt met Windows 10 ook een muziekapplicatie uit te brengen die verdacht veel lijkt op Spotify. (Bron)

Reageer op artikel:
Dit weekend offline geweest? Het meest interessante tech-nieuws van week 21
Sluiten