Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 februari 2019

Dit weekend zijn er twee Pokémon Go-evenementen

Dit weekend zijn de weersvoorspellingen behoorlijk goed. Dat betekent dat het ideaal is om naar buiten te gaan. Wie nog altijd regelmatig Pokémon Go speelt, heeft een extra reden. Tijdens dit weekend zijn er namelijk maar twee speciale evenementen om mee aan de slag te gaan.

Pokémon Go-events

Het grootste evenement is inmiddels al begonnen. Sinds vrijdagavond is het speciale Raid Weekend begonnen. Daarin kun je de legendarische Pokémon Latias vangen. Deze is beschikbaar in de 5-sterren Raids en vervangt tijdelijks de andere Pokémon die je in die categorie kunt vangen. Het is een raid die je samen met vrienden moet gaan spelen, omdat hij maar liefst 48.000 HP kan hebben. Minimaal vier spelers lijk je nodig te hebben. Daarbij zijn aanvallen als Dragon Breath, Zen Headbutt, Psychic, Thunder en Outage handig om te gebruiken. Als je je Latias weet te verslaan, dan gaat het vangen nog een uitdaging worden. Hij zal tussen de 1921 en 2006 CP hebben. Wanneer het weertype wind is, dan kan hij zelfs 2500 CP hebben. Succes dus daarmee!

Pokémon Go

Ben je niet zo van het raiden? Dan is er nog een ander evenement die op zaterdagochtend wordt gehouden. Tussen 11 en 14 uur wordt er een speciaal Clamperl-evenement gehouden. Het is voor het eerst dat je die Pokémon kunt vangen. Hij zal overigens niet in het wild te vinden zijn. In eerste instantie kun je hem alleen vangen via het voltooien van een field research quest. Deze krijg je door Pokéstops te spinnen. Wanneer je die krijgt, moet je een missie voltooien en vervolgens kun je Clamperl vangen.

Pokémon Go

Tijdens het evenement vind je ook meer water-type Pokémon. Ook krijg je twee keer zoveel Stardust voor elke Pokémon die je vangt. Mocht je 50 candies hebben van de Clamperl, dan kun je hem evolueren. Hij verandert dan willekeurig in Huntail of Gorebyss. Het is dus te hopen dat je de evolutie krijgt die je nog niet hebt.

Meer lezen over Pokémon Go? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Dit weekend zijn er twee Pokémon Go-evenementen
Sluiten