A de Jong
A de Jong | LinkedIn Tech 3 jun 2017

Dit werd ‘m niet: CueCat (2000)

Aan revolutionaire innovaties gaan ellenlange onderzoeken, testfases, en pretentieuze presentaties vooraf. Des te pijnlijker is het als jouw uitvinding helemaal niet zo revolutionair blijkt te zijn. In deze rubriek behandelen we de flops uit de techgeschiedenis.

Herinner je je de CueCat nog, die in 2000 op de markt werd gebracht? Vast niet, want hij is nauwelijks verkocht en in no-time weer uit de productie gehaald.

cuecat

Toch was de CueCat, net als zo veel andere mislukte innovaties, best revolutionair. Het was een barcodescanner, in de vorm van een kat, waarmee je barcodes in tijdschriften van producten kon scannen om naar een URL geleid te worden.

Lachwekkend

Tegenwoordig heb je daarvoor QR-codes die je kunt scannen met je smartphone. Daar wilde al bijna niemand de moeite voor nemen. In 2000, toen het internet nog in de kinderschoenen stond, had hier dus helemaal niemand behoefte aan. En al helemaal niet met een apparaat die je daarvoor speciaal moest kopen. Het product wordt gezien als een van de grootste en meest lachwekkende technologische flops.

De CueCat staat niet alleen, er zijn onmetelijk veel mislukte innovaties op de markt gebracht. Hier een overzicht.

Reageer op artikel:
Dit werd ‘m niet: CueCat (2000)
Sluiten