Noah Korevaar
Noah Korevaar Fotografie 20 jun 2018

WANT to Have: de vijf beste instant camera’s om toffe polaroids mee te schieten

Door de komst van smartphones maken we vaker foto’s dan ooit tevoren. Het is echter velen malen toffer als deze foto’s direct uitgeprint kunnen worden zoals dat vroeger ging met de oude Polaroids. Anno twintigvijftien is het weer helemaal hot om met een instant camera plaatjes te schieten.

Het is tof om een instant camera mee te nemen in clubs, op vakanties of als je andere leuke activiteiten onderneemt. Je moet het zien als een analoge variant van Instagram, waar Instagram overigens ook op gebaseerd is, mocht je het vergeten zijn. Mocht je ook zijn vergeten hoe de oude Polaroid werkt, kun je je geheugen snel even opfrissen met deze mini-docu. Wij hebben vijf toffe instant camera’s uitgezocht die je de beste waarde geven voor je geld als ode aan de oude Polaroid.

1. Polaroid PIC-300P

Als je op reis gaat en van plan bent om een instant camera aan te schaffen, dan heb je geen zin om een fortuin te betalen. De Polaroid PIC-300P is in zo’n geval de ideale camera voor jou. Simpel, doeltreffend en goedkoop zijn de woorden die ‘m het beste omschrijven. Je krijgt alles wat je verwacht van een instant camera, maar niet meer. De sluitertijd staat vast op 1/60 seconden, er is een flitser aanwezig en je kunt het diafragma aanpassen. Maar, wat verwacht je anders voor een prijs van ongeveer 95 euro. Bestel ‘m hier.

2. Fujifilm Instax Mini 25I

Net als de Polaroid PIC-300P is de Fujifilm Instax Mini 25I een ideale reiscamera. Zo simpel als-ie lijkt, klaart-ie z’n klus elke keer weer. Met z’n simpele doch kinderlijke uitstraling is het de perfecte camera om mee te geven aan kids. Als je kinderen creatief zijn en behoefte hebben aan een leuke camera is dit een topper. De camera is voorzien van een 60 mm lens. De Fujifilm Instax Mini 25I geeft je ook nog eens controle over het contrast. Voor een budgetprijs van 89 euro is-ie hier te bestellen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

3. Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic is voor de mensen die net een stapje hoger willen dan een budgetmodel. Je kunt meer dingen veranderen en je hebt meer controle over het licht. Ook is de ingebouwde lichtmeter een stuk beter dan die van budget modellen. Daardoor schiet je vrijwel altijd een goed belichte foto. Er zitten verschillende modes op de camera, waardoor je voor bepaalde situaties de juiste instellingen hebt.

Het toffe aan instant camera’s is dat je vrijwel altijd een ‘double exposure’ kunt toepassen. Dit houdt in dat je een foto twee keer belicht waardoor je toffe en creatieve foto’s kunt maken. De camera is daarnaast voorzien van een 60 millimeter lens met een goede zoom mogelijkheid. De sluitertijd gaat van 1,8 seconden tot 1/400 van een seconde. Je kunt ook de sluiterknop gebruiken om instant camerade sluiter tot tien seconden open te houden. Voor een acceptabele prijs van honderdveertig euro is-ie hier te koop.

4. Lomography Lomo’Instant

Lomography is ook één van de bekende merken van instant camera’s. De camera’s zien er netjes en retro uit. Dit terwijl de prijs in verhouding niet hoger is dan die van Fujifilm of Polaroid. Sommigen zeggen dat de Lomo’Instant de beste instant camera is die momenteel op de markt is te verkrijgen. Als we kijken naar wat je écht zoekt in een instant camera, heeft de Lomo’Instant inderdaad alles wat je nodig hebt. Stijl, klasse en kwaliteit maken de camera zoals-ie is. De Lomo’Instant is hier voor 129 euro te koop, inclusief een lenzenset.

5. Lomography Instant Wide

De Lomography Instant Wide is de ‘grotere broer’ van de Lomo’Instant. De functies zijn net allemaal wat uitgebreider. Ook het design is een stuk mooier afgewerkt en doet het je zelfs denken aan dat van een Leica. Over de de Lomo’Instant werd gezegd dat het de beste instant camera was. De grotere broer heeft deze titel misschien wel overgenomen. Het punt dat je niet moet vergeten van deze camera is dat-ie ook foto’s met een brede hoek schiet. Dus niet alleen de vierkante foto’s die je van de gemiddelde instant camera gewend bent. De Lomography Instant Wide is hier vanaf 239 euro te bestellen, inclusief een lenzenset.

Deze case tovert je telefoon om tot een instant camera

Ben je geïnspireerd door de instant camera en krijg je maar geen genoeg van fysieke foto’s? Tover je smartphone dan om tot een instant camera. Dat kan met deze toffe case.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste instant camera’s om toffe polaroids mee te schieten
Sluiten