Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 17 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de beste series op Amazon Prime Video (deel 1)

Amazon Prime Video is sinds maart online in Nederland. Inmiddels begint de dienst steeds meer voet te krijgen in ons land. Wij zetten de beste series volgens ons op een rij.

Amazon Prime Video heeft zeer veel content, maar sinds kort kunnen wij ook in Nederland ervan genieten. Doordat het bedrijf nu ook in ons land actief is hebben we toegang tot een aantal topseries, maar welke precies?

Series op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is onderdeel van Amazon Prime. Met een prijs van slechts 2,99 euro per maand is het een goedkoper alternatief dan bijvoorbeeld Netflix, Apple TV Plus en Disney Plus. Waarschijnlijk ken je nog niet alle series die de streamingdienst aanbied. Voor ons een reden om een aantal toppers op een rijtje te zetten, zodat jij kunt zien op de streamingdienst wel bij je past. Vandaag deel 1.

The Boys

The Boys is misschien wel de beste serie op Amazon Prime Video. In de serie zien we een groepje mannen die corrupte superhelden willen uitschakelen. Inmiddels is net het tweede seizoen afgelopen. De serie zit vol actie en humor. En zeg nou zelf, wie wil nu niet dat de superhelden een keer de bad guys zijn.

Utopia

Utopia staat nog maar net op Amazon Prime Video, maar we kunnen nu al niet wachten op meer. In deze serie beland een groepje nerds in een bizar avontuur om de wereld te redden van de ultieme schurk. Deze serie is niet kinderachtig, want je ziet meer marteling en doden dan in de gemiddelde Game of Thrones-aflevering. Wij spraken eerder exclusief met hoofdrolspeelster Ashleigh LaThrop.

Fleabag

Fleabag is een ontzettend grote hit. Het is eigenlijk de moderne Bridget Jones en daarmee een echte guilty pleassure. De serie heeft ontzettend veel prijzen in de wacht gesleept waaronder 2 Golden Globes. Het gaat over een jonge, droge, seksuele, boze en diepbedroefde vrouw die zich in het moderne leven van Londen stort. De serie is pijnlijk en grappig tegelijkertijd.

The Grand Tour

De heren van Top Gear gingen weg bij de BBC toen Jeremy Clarkson werd ontslagen. Gelukkig gaan ze nog steeds door met hun bizarre autoritten, maar nu wel op Amazon Prime Video. Ze reizen over de wereld om nog steeds hun idiote stunts te doen. Inmiddels zijn er al vier seizoenen. Dus genoeg afleveringen om je tijdens de coronacrisis niet te vervelen.

The Man in the High Castle

Wat zou er nu gebeurd zijn als de Duitsers de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? Je ziet het in The Man in the High Castle. We zien hoe Japan en Duitsland heersen in de Verenigde Staten en hoe het verzet langzaam opbloeit.  Een prachtige serie op Amazon Prime Video die je moet zien.

Jack Ryan

Tom Clancy kennen we allemaal van zijn boeken en verschillende games die daarop zijn gebaseerd. Een van de personages die ook in zijn boeken voorkomt is Jack Ryan. Een CIA-analist komt in een gevaarlijke situatie terecht als hij undercover gaat om de communicatie van terroristen te ontdekken.

Doom Patrol

Op Amazon Prime Video is ook veel van DC te zien. Een van de leukste series is misschien wel Doom Patrol. Daarin zien we een van de meest favoriete groep Superjhelden: Robotman, Negative Man, Elasti-Woman en Crazy Jane. Onder leiding van de bijzondere wetenschapper The Chief vechten ze voor een wereld die hun eigenlijk totaal niet moet.

Carnival Row

Een detective en een fee komten in een gevaarlijke situatie in een Victoriaanse fantasiewereld. De vrede in een stad lijkt voorbij al er een aantal moorden worden gepleegd. Op de achtergrond komt er een bijzonder monster in beeld. De overheid probeert de moorden in de lagere klassen te negeren.

American Gods

De recent vrijgelaten oud-crimineel Shadow ontmoet een mysterieuze man die zichzelf Wednesday noemt. Hij weet meer over het leven van Shadow dan dat hij van tevoren lijkt blijken.

Hanna

Hanna is half een thriller en half een coming-of-age drama. In de serie volgen we een bijzondere jonge vrouw die is opgegroeid in het bos. Ze probeert erachter te komen wie ze nu eigenlijk is. Deze serie staat sinds 2019 op Amazon Prime Video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste series op Amazon Prime Video (deel 1)
Sluiten