Dit zijn de duurste films die Netflix ooit heeft gemaakt

Netflix kondigde gisteren het nieuwe megaproject aan The Grey Man. De film heeft een budget van 200 miljoen dollar. Maar wat zijn nu echt de duurste films van de Streamingdienst?

The Grey Man wordt de duurste film van Netflix ooit. De rode N heeft er 200 miljoen dollar voor nodig. Het moet het alternatief van de streamingdienst op James Bond worden. Kortom, een echte actie franchise die uit verschillende delen moet bestaan. Het moet kunnen concurreren met elke bioscoop-blockbuster. De film is gebaseerd op The Gray Man-boeken van Mark Greaney. De regie van de film is in handen door de Russo-broers. Jawel, de twee die ook verantwoordelijk waren voor Avengers: Infinity War en Endgame. Er mag dus veel verwacht worden.

Red Notice

Red Notice wordt de op een-na-duurste film op Netflix. Net als The Grey Man is ook deze productie nog in ontwikkeling. De hoofdrol is voor niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Hij wordt bijgestaan door Ryan Reynolds en Gal Gadot. In Red Notice gaat een Interpol-agent op jacht naar ’s werelds grootste kunstrover. Vanwege de coronacrisis is de film uitgesteld. In totaal zit het budget van de film tussen 160 en 200 miljoen.

The Irishman

De duurste (en misschien wel de langstdurende) film die tot nu toe wel degelijk op Netflix staat, is The Irishman. De productie werd zelfs genomineerd voor een Oscar, maar won hem niet. De maffia-film van Martin Scorsese had een budget van 159 miljoen dollar. Hoofdrollen zijn voor Robert De Niro en Al Pacino. Het verhaal gaat over een oudere man die herinneringen ophaalt in zijn tijd in de Maffia.

6 Underground

Een andere Netflix-film uit 2019 komt daarna. Het gaat om 6 Underground van Michael Bay. Het zal je gezien de lijst waarschijnlijk niet verbazen dat dit ook een actiefilm is. Het gaat over zes agenten die verdwenen zijn. Ze hebben hun verleden begraven om zo de toekomst te kunnen veranderen. Grote ster in de film is Ryan Reynolds. Ondanks het budget van 150 miljoen wist de film niet al te hoog te scoren. Het heeft slechts 41 punten volgens Metascore.

Triple Frontier

En nog een actiefilm maakt de Netflix-top 5 compleet, al heeft deze met 115 miljoen dollar een flink minder budget dan zijn voorgangers in deze lijst. De hoofdrol is voor Ben Affleck. In de film zien we vijf vrienden die tevens oud-leden zijn van de special forces. Ze komen samen om een Zuid-Amerikaanse drugsbaron te pakken. Dat leidt echter tot een reeks aan ongeplande consequenties die hun loyaliteit op de proef stelt.

Reageer op artikel:
Dit zijn de duurste films die Netflix ooit heeft gemaakt
Sluiten