Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 3 mei 2019

Dit zijn de Netflix-plannen van Obama

Nadat Barack Obama een paar jaar geleden het Witte Huis verliet, was het al duidelijk dat hij niet zomaar stilletjes ergens op een boerderij zou gaan zitten. Hoewel de beste man zich niet heel erg uitspreekt in de politiek, laat hij zich wel regelmatig horen als er heftige dingen gebeuren. De dingen die hij belangrijk vond ten tijde van presidentschap zijn nog altijd elementen waar hij veel waarde aan hecht. Buiten de politiek zijn er natuurlijk vele andere manieren om je boodschap over te brengen. Samen met zijn vrouw Michelle heeft hij het bedrijf Higher Ground opgericht, waarmee het stel een aantal shows wil uitbrengen op Netflix. De eerste plannen zijn nu naar buiten gebracht.

Obama en zijn plannen voor Netflix

Er zijn uiteindelijk zeven verschillende shows die Higher Ground in de planning heeft. Deze zullen over de loop der jaren gaan verschijnen. Met de producties willen de Obama’s verschillende kanten van de Verenigde Staten laten zien. Denk daarbij aan termen als hoop, doorzettingsvermogen en de mogelijkheid om je aan te passen op veranderingen. Ook draait het om elementen die de Amerikaanse bevolking verbindt.

Obama

Eén van de eerste shows heet American Factory. Daarbij draait het om een Chinese miljonair die een bedrijf opent in een oude fabriek van General Motors. Het lijkt fictief te zijn, maar er zijn tegelijkertijd ook raakvlakken met wat er in het echt gaande is. Een andere productie is Bloom. Dit draait om de uitdaging die Amerikanen met een donkere huidskleur hadden in de mode-industrie in New York na de Tweede Wereldoorlog. Verder heb je nog Fifth Risk, die de alledaagse helden uit het leger, brandweer, politie en andere autoriteiten laat zien. En tot slot noemen we nog Crip Camp als voorbeeld. Hierin vormen jongeren met een lichamelijke beperking in een zomerkamp een beweging om hun rechten beter op de kaart te zetten.

Het is nog niet bekend wanneer we de eerste afleveringen kunnen verwachten. Wil je meer lezen voer Netflix? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit zijn de Netflix-plannen van Obama
Sluiten