Dit zijn de nieuwe stunning bestuurderloze metro’s voor Londen

Wat is jouw associatie bij het woord metro? We kunnen je gedachten niet lezen, maar waarschijnlijk denk je aan donkere tunnels waar een gevaarte doorheen racet om jou van locatie A naar B te brengen. Het zijn in ieder geval vaak niet de meest fancy voertuigen, maar we moeten blij zijn dat ze bestaan. Het scheelt ons een hoop reistijd en reizen we relatief goedkoop met de metro. Maar goed, om even terug te komen op deze vieze grijze voertuigen. In Londen gaat dit veranderen en zullen er in 2022 high-tech en prachtige metro’s rondcruisen. De ontwerpstudio PriestmanGoode en Transport for London werken samen aan een nieuwe tube die de lijnen van Piccadilly, Bakerloo, Central en Waterloo & City Lines gaat bezetten.

 
Dat de metro high-tech is, is duidelijk. De nieuwe metro zal namelijk vol-automatisch functioneren. Een bestuurder is dus niet meer nodig. Toch zal er in het begin nog wel altijd een bestuurder aanwezig zijn. Verder kun je als passagier eenvoudig van wagon naar wagon lopen en zijn de entreedeuren een stuk breder gemaakt zodat mensen het voertuig tijdens de spits eenvoudiger kunnen binnenstappen. Airconditioning en Wifi is uiteraard ook aanwezig en zullen elektrische schermen de passagiers van real-time informatie en reclame voorzien. Check onderstaande video maar eens om een indruk van de nieuwe stunning metro te krijgen.

Uiteindelijk wil Transport for London zo’n 250 metro’s ‘in dienst nemen’ waardoor de capaciteit van de vier lijnen met minimaal 25 procent wordt vergroot. Dit houdt in dat er zo’n 12.000 mensen per uur van de metro gebruik kunnen maken. Daarnaast willen ze de metro in ieder geval voor dertig jaar 24 uur per dag inzetten.

Het ontwerp van de nieuwe metro is geïnspireerd op een mix van het hedendaagse Londen, de culturele en architectonische bezienswaardigheden en het iconische ontwerp van de huidige Britse vervoersmiddelen. Paul Priestman van PriestmanGoode is dan ook trots dat ze iets hebben ontworpen dat een groot onderdeel van het dagelijks leven van Londen wordt. Wat vinden jullie ervan? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwe stunning bestuurderloze metro’s voor Londen
Sluiten