Daniel Koster
Daniel Koster Tech 20 nov 2015
Leestijd: 4 minuten

De tofste smartphone-apps om met Google Cardboard de virtuele wereld te verkennen

Waar we voorheen enkel konden dromen van een leven in de virtuele wereld is deze droom al een tijd lang uitgekomen. Met de komst van Google Cardboard werd ons een VR-bril in de schoot geworpen welke slechts tien euro kost. En ook nieuwere brillen en uitvindingen, zoals deze smartphonecase die tegelijkertijd een VR-bril is, brengen de virtuele wereld voor een habbekrats in huis. Maar wat kun je thuis nou met die brillen? Wij hebben een aantal applicaties voor je geselecteerd zodat jij de virtuele wereld optimaal en op een toffe manier kunt beleven!

Virtual reality en Google Cardboard

Bij virtual reality wordt een fantasiewereld gecreëerd die jij door middel van een bril kunt betreden. Vaak is dit in de vorm van een spel of een tof verhaal. De Google Cardboard functioneert als middel om de virtuele wereld te kunnen aanschouwen. De reden dat-ie zo goedkoop is, is dat de bril letterlijk uit karton is gemaakt. De bril kan zodoende via de post naar je worden opgestuurd waar je ‘m zelf in elkaar zet (zie de video hieronder om te zien hoe dat moet). Door je smartphone erin te schuiven en daarop via een applicatie twee verschillende schermen te laten afspelen kun je diepte zien. En door gebruik te maken van technologieën in je smartphone kan de bril herkennen waar je heen kijkt. Op die manier is interactie mogelijk in de applicaties. Eerst zien, dan geloven? Check de onderstaande apps!

Pacman

Ken je dat eeuwenoude spel Pacman nog? Vroeger kon je de het etende mannetje besturen met de pijltjes. Nu ben je het mannetje zelf en moet je je door het level heen manoeuvreren door de bochten letterlijk zelf te maken. Dit is het grappigste als je staat! Een aanrader. Download ‘m hier voor Android.

Sisters

Dat virtual reality niet alleen leuk kan zijn bewijst deze applicatie. Je zit in een kamer, onheilspellende muziek volgt en allerlei enge gebeurtenissen komen. Het meest creepy vonden wij de twee poppen nog wel op de schouw van de kamer. Ben jij wel van het griezelen? Dan geeft deze applicatie dat een nieuwe dimensie mee! Download voor Android en iOS.

Zombie Shooter VR

Bij Pacman werd je het spel al ingetrokken, en dat is bij deze applicatie ook zeker het geval. De naam verklapt al veel, je wordt namelijk in een wereld vol met zombies gegooid. Hier moet je alle zombies die op je af komen neerknallen om je eigen hachje zodoende te redden. Dit doe je door richting naderende zombies te kijken waarbij je geweer dan begint met schieten! Haal ‘m op je smartphone voor Android en iOS.

Chair in a Room

Chair in a Room bevindt zich nog in de beginfase van de applicatie en moet zich nog verder ontwikkelen. Echter was het begin al veelbelovend en werkelijk waar angstaanjagend. Je begint in een kamer met (je raadt het al) een stoel. De lichten gaan uit, één sigaret brandt nog en je hoort allerlei enge geluiden en ziet krantenkoppen op de muur hangen. Die gaan over een meisje dat vermoord is en die moord moet jij gaan oplossen. We verklappen niet teveel, maar check deze applicatie niet net voor het slapen gaan! Download ‘m hier voor Android.

InMind VR

Met InMind is een educatieve game waarbij je als speler het brein ingaat. Vervolgens moet je in spelmodus het brein afstruinen op zoek naar neuronen die psychische aandoeningen veroorzaken. Met deze neuronen moet jij vervolgens afrekenen! Gaaf om te zien dat VR ook voor educationele doeleinden kan worden ingezet. Play Store en iTunes download.

Jurassic VR

Oh jawel, je kunt ook dinosaurussen ontmoeten in de virtuele wereld. In dit spel loop je rond door een park en kom je allerlei dinosaurussen tegen, van vrij kleine tot zeer grote! Een grappige ervaring om op je dooie gemakje zo door het park heen te lopen met dino’s om je heen. Download de app hier voor Android en hier voor iOS.

Veel meer

Dit is slechts een greep uit de applicaties die je kunt toepassen op de Google Cardboard en soortgelijke VR-brillen. Wil jij het hele aanbod zien? Dan is het enige dat je hoeft te doen de App Store of Play Store in te duiken en op VR te zoeken. Zo kun je de virtuele wereld zelf heerlijk uitproberen en alvast een blik in de toekomst werpen en hoe het gebruik van technologie eruit zal gaan zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De tofste smartphone-apps om met Google Cardboard de virtuele wereld te verkennen
Sluiten