Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 december 2018

Dit zijn de top 8 beste smartphones van 2018

#1: De beste smartphone van 2018

Net als Samsung, OPPO, Google en Apple maakt Huawei met de Mate 20 Pro de stap naar een prijskaartje van €999 of meer. De iPhone Xs en iPhone Xs Max zal ik vanwege hun andere besturingssysteem even buiten beschouwing laten. En de discussie of €999 voor een smartphone überhaupt te rechtvaardigen is zal ik in dit artikel ook buiten beschouwing laten. Ook over de Pixel 3 (XL) van Google zal ik het verder niet hebben: die is niet officieel in Nederland uitgebracht en ik heb ‘m niet in handen gehad.

Maar van de Androidtelefoons die wel officieel in Nederland verkrijgbaar zijn is de Huawei Mate 20 Pro hét toestel is waar je zoveel geld voor over zou moeten hebben. Hij is erg fraai ontworpen, razendsnel en heeft een uitstekende batterij en opvallend goede camera. Om nog maar niet te spreken over de talloze extra’s die Huawei aan het toestel toegevoegd heeft.

Simpelweg een geweldige smartphone

Je zou kunnen zeggen dat de Mate 20 Pro bijna perfect is, maar natuurlijk heeft hij ook zijn nadelen. De software is niet je-van-het, een audiojack ontbreekt en de NM-geheugenkaart die je in de smartphone kwijt kunt is niet ideaal. Maar het zijn allemaal kleine puntjes die niet wegnemen dat dit simpelweg een geweldige smartphone is. Voor het eerst is Huawei zelfs de Note-serie van Samsung te slim af wat mij betreft. Dat is best een applausje waard.

Lees hier de volledige review

Reageer op artikel:
Dit zijn de top 8 beste smartphones van 2018
Sluiten