Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 december 2018

Dit zijn de top 8 beste smartphones van 2018

#2: Samsung Galaxy Note 9

Het valt niet te ontkennen dat de Samsung Galaxy Note 9 een van de beste smartphones van het moment is. Hij heeft top specificaties, een prachtig scherm, een uitstekende camera én, voor het eerst in tijden bij Samsung, een prima batterij. Bovenop de bijzonder goede basisfuncties heeft hij nog de S Pen. Ik gebruik hem niet vaak, maar in sommige situaties komt hij erg goed van pas.

Puur gekeken naar het toestel zelf zijn er bovendien geen echte nadelen. De biometrische beveiliging had wat beter gekund, de software is vrij zwaar en de telefoon is misschien een beetje saai. Maar deal breakers zijn dat allemaal zeker niet wat mij betreft. Het zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy Note 9 allround misschien wel de beste smartphone is die je op dit moment kunt krijgen.

Die kwaliteit kent helaas wel zijn prijs. €999, om precies te zijn. Voor de basisversie. Wil je echt uitpakken met 512GB opslag en 8GB RAM, dan ben je €1249 kwijt. Dat is veel geld, zeker als je bedenkt dat de op veel vlakken gelijkwaardige Galaxy S9 Plus ‘maar’ €680 kost.

Wil je écht het beste van het beste of vind je de S Pen een belangrijke extra, dan zou ik zeggen: ga ervoor. De Note 9 zal je zeker niet teleurstellen. Maar als je genoegen wilt nemen met iets minder zou ik toch sterk overwegen om voor de S9 Plus of een ander iets goedkoper toestel te gaan.

Lees hier de volledige review

Reageer op artikel:
Dit zijn de top 8 beste smartphones van 2018
Sluiten