Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 december 2018

Dit zijn de top 8 beste smartphones van 2018

#5: Samsung Galaxy S9

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus twee uitstekende telefoons zijn. Ze scoren op bijna alle vlakken minstens zo goed als hun concurrentie en blinken vooral uit met hun mooie ontwerp, geweldige scherm en bijzonder goede camera. De software is goed en uitgebreid, maar maakt de toestellen wel wat trager en kan voor sommige mensen misschien een beetje too much zijn.

Toch gaan de twee ook op een aantal vlakken de mist in. De belangrijkste daarvan is de batterij, die duidelijk minder scoort dan die van veel andere smartphones. Ook de gezichtsherkenning werkt niet zo goed als bij sommige concurrenten en video’s stotteren een beetje in hoge resolutie, maar dat zijn twee kleine puntjes.

Wie het beste van het beste wil, zit bij deze twee toestellen uiteindelijk dus wel goed. Maar het is wel belangrijk je te realiseren dat de upgrades tegenover de Galaxy S8-serie vrij klein zijn en die toestellen ook nog altijd prima presteren. De Galaxy S9 en S9 Plus gaan voor €849 en €949 over de toonbank; op het moment zo’n €300 meer dan hun voorgangers. Dat is veel geld voor relatief weinig toegevoegde waarde. Mocht je wat willen besparen, dan is het misschien een goed idee om toch voor een wat ouder toestel te gaan óf nog even te wachten tot de S9-serie wat betaalbaarder is geworden.

Lees hier de volledige review

Reageer op artikel:
Dit zijn de top 8 beste smartphones van 2018
Sluiten