Dit zijn elf interessante quotes van Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg is als klein jongetje al geniaal. Op de Phillips Exeter Academy wint hij verschillende prijzen voor wetenschap, astronomie en fysica. Als hij later naar college gaat leest en spreekt hij vloeiend Frans, Hebreeuws, Latijn en Grieks. Maar al ruim voor die tijd raakt hij geïnteresseerd in het programmeren van computers. Zijn vader had hem Atari Basic Programming geleerd en toen ‘ie dat onder de knie had kreeg hij bijles van software-ontwerper David Newman.

Een aantal jaar later leert de wereld Mark kennen als medeoprichter van Facebook. Het oprichten van dit sociale netwerk was zó wonderbaarlijk dat er zelfs een film over is gemaakt. In 2011 behoort de 27-jarige Mark tot de veertien rijkste Amerikanen. Hij had toen een bedrag op zijn bankrekening staan van 17,5 miljard dollar. Mark is dus steenrijk en dat komt onder andere doordat ‘ie simpelweg geniaal is. En nu wil jij natuurlijk ook weten hoe je net zo rijk en beroemd kunt worden. Helaas kunnen wij het je niet vertellen, maar deze quotes van Mark kunnen je aardig op weg helpen.

Quotes

“Het grootste risico is dat je geen risico neemt. In een wereld waar alles snel verandert, is de enige strategie die gegarandeerd faalt dat je geen risico neemt.”

“Door mensen de mogelijkheid te geven om dingen te delen, maken we een transparantere wereld.”

“Een eekhoorn die doodgaat voor je huis is voor jou op dit moment interessanter dan een persoon die in Afrika doodgaat.”

 
“De vraag is niet: “Wat weet jij over mensen?”, de vraag is: “Wat willen mensen over zichzelf vertellen?”

“Ik heb geen wekker. Als iemand mij wakker moet maken dan ligt mijn BlackBerry vlak naast mij.”

“Ik heb Facebook letterlijk gecodeerd in mijn slaapkamer en vervolgens heb ik het ook vanuit mijn slaapkamer gelanceerd. Ik had een server gehuurd voor 85 dollar per maand en daar betaalde ik voor door een reclame aan de zijkant te zetten. En vanaf dat moment is de financiering altijd gekomen van reclames aan de zijkant.”

 
“Ik denk dat een simpele zakenregel is dat je de simpele dingen eerst moet doen. Daardoor boek je in werkelijkheid veel vooruitgang.”

“Wanneer je meer inzichten van mensen in je omgeving verzamelt kun je beter leren en groei je sneller in je werk. Ik probeer te leven volgens de missie van het bedrijf en de rest in mijn leven probeer ik extreem simpel te houden.”

 
“De vraag die ik mezelf stel is of mensen het gereedschap hebben om goede beslissingen te nemen. En ik denk dat het erg belangrijk is dat Facebook het gemakkelijker blijft maken om deze beslissingen te nemen. Als mensen het gevoel krijgen dat ze geen controle hebben over de dingen die zij delen, hebben wij gefaald.”

“Je hebt mensen die ontzettend goede managers zijn en je hebt mensen die ontzettend analytisch zijn en gefocust op strategie. Deze twee eigenschappen vind je meestal niet in één persoon. Ik pas het beste bij de laatste eigenschap.”

“Ga snel en breek dingen. Als je geen dingen kapot maakt ga je nog niet snel genoeg.”

Reageer op artikel:
Dit zijn elf interessante quotes van Mark Zuckerberg
Sluiten