Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 22 dec 2014

Dit zijn volgens ons de beste drones van 2014

We hebben in 2014 veel drones voorbij zien komen die allemaal om een verschillende reden awesome zijn. Maar misschien ben jij in het afgelopen jaar gaan twijfelen om er één te kopen en dan sta je nu voor een lastige beslissing. Het zijn er namelijk echt veel en ze zijn allemaal voor iets anders gemaakt. De één volgt je, de ander is klein voor het vervoer en natuurlijk mag de 4K-camera niet ontbreken. Wij hebben de vijf beste drones van dit jaar op een rij gezet. Check welke jij goed kunt gebruiken en als je nog een betere weet laat het ons dan weten.

Hexo+

Moet je vaak beelden schieten van jezelf, maar heb je niet altijd een cameraman bij je? Je kunt met een statief en camera op pad gaan. Dan krijg je alleen wel saaie stilstaande beelden. Wat je ook kunt doen is de Hexo+ drone kopen. Deze drone volgt namelijk je smartphone. Zo kun jij je focussen op wat je op beeld wilt hebben en dan zorgt de Hexo+ drone ervoor dat het allemaal wordt opgenomen. De beelden maakt-ie met je eigen GoPro-camera. Doordat-ie jou blijft volgen is de drone ideaal voor zowel sporters als journalisten. Je kunt de Hexo+ drone hier kopen voor 921,89 euro.

Zano

Ben je op zoek naar klein maar fijn? Dan zoek je naar de Zano-drone. Dit is een kleine drone die maar 55 gram weegt met een 4K-camera aan boord. Deze drone kun je zelf besturen via je smartphone, maar je kunt ‘m ook je phone laten tracken waardoor-ie achter je aan vliegt. Nog een mooi pluspunt van deze drone is dat-ie niet zo duur is. Je kunt de Zano-drone hier bestellen voor 206,81 euro

DJI Inspire 1

Wil jij een drone hebben waar je onvergetelijke beelden mee kunt schieten? Dan moet je zeker de DJI Inspire 1-drone checken. Deze heeft een 4K-camera die vrij kan bewegen. De camera hangt in het midden onder de drone waardoor-ie 360 graden kan draaien. De poten van de drone zakken tijdens een landing naar beneden om te voorkomen dat je de camera beschadigt. De drone en de camera hebben beide hun eigen bediening, waardoor je het vliegen aan iemand anders kan overlaten. Zo kun jij je focussen op het schieten van perfecte beelden. Je kunt de DJI Inspire 1 hier bestellen voor 2726 euro.

Plexidrone

Een drone die je kan volgen is ontzettend handig als een cameraman bijvoorbeeld te duur is. Maar wat nou als jij een grotere productie wilt maken? Hiervoor wil je waarschijnlijk beelden hebben uit verschillende hoeken en hoogtes. In dat geval moet je de Plexidrones checken. De Plexidrone volgt jou via GPS en je kunt ‘m zelf besturen met je phone of tablet. Als je het handig vindt kun je jezelf laten volgen door meer Plexidrones, waardoor je altijd een video schiet vanuit de juiste hoek. Je kunt de Plexidrone hier bestellen voor 562 euro.

Pocket Drone

Lijken drones jou zowel leuk als speelgoed als om mee te filmen? Dan combineert de Pocket Drone het beste van beide. Je kunt de drone upgraden, uitbreiden en zelfs hacken, waardoor je ‘m steeds een stapje professioneler kunt maken. De drone weegt zeer weinig, maar kan toch een redelijk gewicht dragen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen GoPro eronder hangen. Ook kun je ‘m gemakkelijk inklappen, waardoor je ‘m in je tas kunt vervoeren. Je kunt de Pocket Drone hier bestellen voor 328 euro.

Bonus: Nixie

Helaas is het nog een concept, maar de Nixie-drone lijkt ons te gek. De drone is een wearable voor om je arm en met één druk op de knop stijgt-ie op. Eenmaal in de lucht weet-ie waar jij bent en begint-ie met het maken van foto’s. Als je de perfecte selfie hebt gemaakt druk je op de knop en dan keert-ie weer terug naar je arm. Op deze manier kun je selfies maken van een afstand die net wat groter is dan de lengte van je arm. Niet zo lang geleden heeft de Nixie-drone de Intel’s Make it Wearable Challange gewonnen, waardoor ze een bedrag van 500.000 dollar hebben ontvangen. Het zal dus niet zo lang meer duren voordat je deze drone om je pols hebt.

Reageer op artikel:
Dit zijn volgens ons de beste drones van 2014
Sluiten