Dit zit er in de doos van Google Glass + specificaties

Gisteren werd bekend gemaakt dat Google Glass in productie is genomen en dat de eerste exemplaren naar een groep testers is verstuurd. Niet gek dat er vandaag de eerste unboxingvideo is verschenen. Voordat we die laten zien eerst de specs op een rij.

Google Glass maakt 5MP-foto’s en 720p-video’s. Het scherm is te vergelijken met het kijken naar een 25-inch HD-tv op ongeveer twee meter afstaand en is-ie voorzien van Bone Conduction. Dit houdt in dat geluid net achter het oor wordt afgespeeld zodat je geen oordopjes in hoeft. De verbinding met internet kan tot stand komen via Wifi (802.11b/g) en Bluetooth en beschikt-ie over een flashdisk van 16GB. Als gebruiker heb je hiervan 12GB aan opslagruimte en wordt de data gesynchroniseerd met Google Cloud.

De bril wordt samen met een microUSB en oplader geleverd. Met een volle batterij doet Google Glass één dag. Natuurlijk afhankelijk van wat je er allemaal mee doet. Google heeft tevens de gebruikershandeling online gezet en is de bijbehorende MyGlass-app al een tijdje in de Google Play Store te vinden.

Screenshots van de MyGlass-app

Onderstaande video is de unboxingvideo van Dan Maclaughlin waarin je een duidelijk beeld krijgt hoe Google Glass eruit ziet.

In bovenstaande video werden geen resultaten getoond van hoe de bril bijvoorbeeld filmt. Daarom is Matt Abdou samen met zijn nieuwe buddy Google Glass in een kart gedoken. Het resultaat zie je in onderstaande video.

De kans is groot dat internet de aankomende tijd overspoeld wordt met nieuwe Google Glass-video’s dus die zul je waarschijnlijk zo nu en dan voorbij zien komen. Wat is jullie eerste indruk? Laat het ons hier weten.

Elke dag de leukste artikelen in je Facebook? Like Want!

 

Reageer op artikel:
Dit zit er in de doos van Google Glass + specificaties
Sluiten