Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 nov 2019

Dit zou het patent zijn van de PS5-controller

We weten dat de PlayStation 5 volgend jaar op de markt komt. En we weten dat deze nieuwe spelcomputer er voor moet gaan zorgen dat games een stuk mooier worden. En dat de PS5-controller gebruik maakt van haptische feedback.

Maar buiten dat, weten we nog niet heel erg veel. Nu zijn er echter patenten opgedoken bij een Japans patentenbureau die ons iets meer inzicht geeft in wat de PS5-controller ons gaat brengen.

De patenten van de PS5-controller

Als we naar deze patenten van de PS5-controller kijken en die vergelijken met de huidige DualShock 4-controller voor de PlayStation 4, dan lijkt het er op dat de light bar verdwijnt. En dat vind ik eigenlijk geen probleem, want echt veel meerwaarde heeft deze niet geboden. Het was vooral een functie die er voor zorgt dat de batterij sneller leeg raakt.

Geen lightbar (Bron: J-Plat Pat)

Verder zien we onder de PlayStation-button nu iets dat op een USB-port lijkt, maar het kan uiteindelijk ook iets anders zijn. Op de bovenkant zien we een andere port die gebruikt gaat worden om met een USB-C-kabel de controller op te laden. Verder zien we een ingebouwde microfoon aan de onderkant, waardoor je wellicht kunt praten tegen je medespelers.

PS5-controller van bovenaf (Bron: J-Plat Pat)

Op het forum van Resetera zien we hoe de gebruikers daar over het nieuwe patent denken en zien we ook een mooie vergelijking met de huidige controller, zodat je de kleine verschillen ziet. Op zich ben ik wel blij dat er niet veel veranderingen worden doorgevoerd. De huidige PlayStation 4-controller is wat mij betreft behoorlijk goed. Dat de PS5-controller daar niet al te veel van gaat afwijken is wat mij betreft alleen maar goed. Daarnaast lijkt het er dus op dat ook de Share- en Options-button terugkomen. Met name dat eerste is interessant, want op die manier lijkt het dus mogelijk te zijn om direct vanaf de PlayStation 5 te streamen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit zou het patent zijn van de PS5-controller
Sluiten