Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Diverse consolegames komen naar de Nintendo Switch

De Nintendo Direct van afgelopen nacht is behoorlijk volgestopt met informatie. Een aantal games zijn aangekondigd, terwijl anderen voorzien zijn van een releasedatum of andere informatie. Daarnaast heeft Nintendo de Nintendo Direct aangegrepen om diverse games die al voor andere platforms zijn verschenen of zijn aangekondigd, ook te presenteren voor de Nintendo Switch. Dit zijn daarbij de belangrijkste titels.

Assassin’s Creed III Remastered

Assassin’s Creed III Remastered werd al eerder beschikbaar gesteld voor de andere platformen als onderdeel van de Assassin’s Creed Odyssey Season Pass. Op 29 maart komt de game ook los uit voor de Xbox One en PlayStation 4. Op 21 mei komt de game ook op de Nintendo Switch. Assassin’s Creed III verscheen overigens destijds ook op de Wii U, dus het is niet voor het eerst dat de game op een Nintendo-platform beschikbaar is. De game wordt gebundeld met alle DLC en de game Assassin’s Creed Liberation Remastered.

Assassin's Creed III Remastered

Unravel Two

Tijdens de E3 van 2018 kondigde uitgever Electronic Arts de game Unravel Two aan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One en werd toen ook gelijk uitgebracht. De Nintendo Switch werd toen genegeerd, maar op 21 maart komt de schattige platformer ook op die spelcomputer uit.

Unravel 2

Grid Autosport

Grid Autosport werd al vorig jaar aangekondigd en is de remaster van de racegame die alweer in 2014 werd uitgebracht. De game is nu voorzien van een releasedatum. Althans, een releaseperiode. Grid Autosport staat gepland voor de zomer van dit jaar en bevat alle dlc die destijds voor de game is uitgebracht.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellblade: Senua’s Sacrifice is ook zo’n game die al op zo’n beetje elk platform beschikbaar is, behalve de Nintendo Switch. Hellblade: Senua’s Sacrifice is gemaakt in samenwerking met neurowetenschappers en mensen die een psychose hebben meegemaakt en sleurt spelers diep in de geest van een Keltische krijger die vecht voor de ziel van haar overleden geliefde. Dit voorjaar moet de game uitkomen.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

Dragon Quest XI is een heerlijke ouderwetse Japanse RPG, die vorig jaar verscheen op de PlayStation 4. Voor de Japanse markt was de Nintendo Switch-versie al aangekondigd, maar nu is hij ook bevestigd voor de Europese markt. Deze versie van de game bevat dezelfde content als het origineel, maar bevat meer verhalen over personages, de optie om gevechten versneld af te spelen, orkestbegeleiding tijdens gevechten en ontdekkingstochten en de mogelijkheid om tussen HD- en 16-bit-visuals te wisselen. Deze herfst moet hij verschijnen.

Nintendo Switch

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Diverse consolegames komen naar de Nintendo Switch
Sluiten