The Division 2: De Endgame-content van de game

De eerste The Division was een game die een aantal dingen goed deed, maar ook zeker een aantal steken liet vallen. Met name op het gebied van de zogenaamde endgame-content sloeg de game de plank mis. Zeker wanneer je de game bij de release had gekocht en binnen een paar dagen op het hoogste level zat, was er geen content die echt aansprak. Dat willen de ontwikkelaars in The Division 2 gaan voorkomen. De endgame-content is één van de speerpunten van de game en tijdens onze kennismaking met de game in Parijs kregen we de kans om ook dit te ervaren.

De endgame-content bestaat uit een aantal onderdelen. Zo heb je natuurlijk de verschillende Dark Zones, waar je het tegen andere spelers kan opnemen. Verder komt er vlak na de release van de game Raid-content om met een grotere groep aan de slag te gaan. Maar belangrijker is dat je aan het einde van alle storymissies een nieuwe laag aan content krijgt. Er komt een vierde factie bij om tegen te strijden. Deze factie maakt gebruik van verschillende moderne wapens en gear en levert zo meer uitdaging op.

The Division 2

Kies je specialist in The Division 2

Daarnaast speel je op het hoogste niveau een specialist-functie vrij. Daarmee kun je gebruik maken van een speciaal wapen. Deze beschikt echter over specifieke kogels en die vind je eigenlijk alleen maar tijdens de missies die je speelt. Sommige vijanden droppen deze en kun ej dan gebruiken. Het is dan wel verstandig om ze enkel in te zetten bij de echt sterke vijanden, om op die manier een verschil te maken.

The Division 2

Ikzelf speelde als een sniper specialist een tweetal endgame-missies. Dat deed ik samen met drie andere spelers, waarbij iedereen een eigen rol had. Wat gelijk opviel aan de missies die we speelden, is dat het echt pittig is. Als je niet goed samenwerkt, dan kan de eerste lading aan vijanden er al voor zorgen dat je er aangaat. Je moet echt elkaar van informatie voorzien en laten weten wat je aan het doen bent en wat je rol is. Ik als sniper wilde zoveel mogelijk achterin blijven om zodoende de ene na de andere headshot te maken, terwijl de andere spelers het juist meer moeste hebben van actie die iets dichterbij was.

Dikke shootouts

De missies waren boeiend en kende verschillende dikke shootouts, waarbij we meer dan eens te maken kregen met vijanden die een zwaar pantser droegen en waarbij je nog beter moest samenwerken. En als er dan iemand werd afgeknald, dan was het zaak om die persoon zo snel mogelijk te reviven of te hopen dat hij snel kon respawnen. En zo zat ik tijdens de beide missies continu op het puntje van mijn stoel en probeerde ik zo goed mogelijk mijn rol uit te voeren.

The Division 2

De beloning aan het einde van de missie was groot met een dik nieuw wapen om mijn Gear-score weer te verhogen. Maar belangrijker is echter dat zo’n beetje elke missie die je in het verhaal hebt uitgespeeld in de Endgame terugkomt met andere vijanden. Omgevingen zijn dan wellicht hetzelfde, maar de andere soort vijanden moeten voor een andere belevenis zorgen. En daardoor hoopt de ontwikkelaar dat de gamers de eerste weken na de release even vooruit kunnen. Is dat nog niet genoeg? Dan is het nog goed om te weten dat er na de release van The Division 2 nog diverse uitbreidingen komen, welke gratis zijn te downloaden. Men wilde geen betaalde uitbreidingen in de game die de community zou verdelen.

The Division 2 komt op 15 maart uit en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
The Division 2: De Endgame-content van de game
Sluiten