Barry Kraakman
Barry Kraakman Home 12 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

DIY: bouw je eigen lavalamp om in weg te dromen

Of je een student bent, voor jezelf werkt of van negen tot vijf achter een bureau op kantoor zit, iedereen kent de momenten waarop je productiviteit tot een dieptepunt daalt en je aan wat afleiding toe bent. Waar kunnen je gedachten beter in verdwalen dan een lavalamp?! Precies: een zelfgemaakte lavalamp!

How it’s made

Gooi een kopje water in een schoteltje leeg. Doe hier vervolgens kleurstof (naar wens) bij, zodat het water de gewenste kleur aanneemt. Neem vervolgens een leeg waterflesje en vul deze voor driekwart met plantaardige olie. Zorg dat-ie niet tot de top is gevuld, om te voorkomen dat de inhoud over je hele bureau terecht komt. Giet vervolgens het water met kleurstof bij de olie, en zorg er weer voor dat de fles niet tot de rand is gevuld.

Afbeeldingen verkregen via Mashable

Inspiratievolle staar-sessie

Wanneer je toe bent aan een inspiratievolle staar-sessie in de lavalamp, staat je nog één handeling te wachten. Breek één Alka Seltzer-tablet in stukken en gooi deze bij de inhoud van de fles. Draai de dop op de fles en voilà! Om het af te maken kun je de lavalamp op een lichtgevende ondergrond zetten, zodat-ie niet van het origineel te onderscheiden valt.

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
DIY: bouw je eigen lavalamp om in weg te dromen
Sluiten