Ilona Braam
Ilona Braam Home 5 aug 2017

Deze DIY toaster moet je eerst nog zelf in elkaar zetten

Vaak wanneer elektrische apparaten kapot gaan vallen ze niet meer onder de garantie en koop je doorgaans gewoon een nieuwe. Omdat de meeste mensen geen idee hebben hoe zo’n apparaat precies werkt, zijn ze vaak wat huiverig om hem zelf te gaan repareren. Met dit in het achterhoofd heeft Product Design student Kasey Hou een DIY toaster ontworpen die je eerst zelf in elkaar moet zetten. Doordat mensen het eerst zelf moeten bouwen, zouden ze ook eerder geneigd zijn hem te repareren wanneer hij het niet doet.

reacties

Minder elektronische afval en verpakkingsmateriaal

Kasey probeert hiermee de grote berg afval van elektronische apparaten die we jaarlijks produceren te verminderen. Wat dat betreft is de DIY toaster goed voor het milieu. Omdat de losse onderdelen van de toaster ook nog eens minder ruimte in beslag nemen dan een standaard toaster, is er ook minder verpakkingsmateriaal nodig.

DIY toaster

Geen popup toast voor behoud simpliciteit

De DIY toaster wordt geleverd in een platte houten doos, die er al meteen ecologisch verantwoord uitziet. Het ontwerp is versimpeld ten opzichte van andere toasters. Hierdoor zou iedereen hem met gemak in elkaar moeten kunnen zetten en ook weer uit elkaar halen om te kijken wat er mogelijk mis zou zijn. Om de werking simpel te houden is de DIY toaster niet voorzien het gebruikelijke mechanisme dat je toast weer naar boven gooit. In plaats daarvan schuif je het brood er vanaf de zijkant in.

DIY toaster

DIY toaster nog niet veilig genoeg voor verkoop

Hou is van plan de toaster ook daadwerkelijk te gaan verkopen. Ze geeft aan dat er nog wel een paar aanpassingen gemaakt moeten worden om het apparaat wat veiliger te maken voor gebruikers.

Waar de DIY toaster zo simpel mogelijk is gemaakt, gaat de Toasteroid de hele andere kant op. Deze toaster is verbonden met internet en voorziet je toast elke dag van een ander kunstwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze DIY toaster moet je eerst nog zelf in elkaar zetten
Sluiten