DJI Pocket Osmo onthuld: compacte GoPro-killer

DJI heeft een nieuwe actiecamera gelanceerd, de compacte gestabiliseerde Osmo Pocket. Daarmee zet de Chinese fabrikant een directe aanval op GoPro in. DJI staat vooral bekend om zijn drones, maar de Osmo Pocket lijkt meteen al de potentie te hebben om de markt te veroveren.

DJI Osmo Pocket onthuld

Het idee is dat iedereen binnen enkele seconden stabiel kan filmen. Het compacte apparaatje kan 4K-video’s opnemen met 60 frames per seconde, en de 1/2.3-inch sensor neemt ook 12MP foto’s. Met een accuduur van 140 minuten kun je wel even vooruit.

Je kunt de compacte actiecamera bovendien ook aan je outfit of bijvoorbeeld aan je helm bevestigen. In tegenstelling tot GoPro gebruikt DJI overigens mechanische beeldstabilisatie, in plaats van softwarematige correcties.

DJI Osmo Pocket

Middels het 1-inch mini-touchscreen kun je op de gimbal zelf instellingen aanpassen of beelden bekijken. Gelukkig kun je dat ook doen via de bijbehorende app. Middels een USB-C port kun je snel je smartphone aan de actiecamera bevestigen.

Qua tech lijkt het dus wel goed te zitten, maar het is vooral de prijs waarmee DJI zich onderscheidt van de concurrentie. De Osmo Pocket kost namelijk 359 euro, terwijl je voor de GoPro Hero 7 op dit moment 429 euro neerlegt. Dat is de marktleider van nu.

DJI Osmo Pocket
De eerste indrukken van de internationale techpers zijn overwegend positief. Ze prijzen de resulterende beelden, die naar verluidt met gemak de meeste smartphones weten te verslaan. Over de prestaties bij een minder goede belichting zijn de reviewers echter minder goed te spreken. Maar goed, laten we de eerste reviews afwachten voor we conclusies trekken. Je kunt hier meer informatie over de DJI Osmo Pocket checken.

DJI Osmo Pocket

Reageer op artikel:
DJI Pocket Osmo onthuld: compacte GoPro-killer
Sluiten