DJI Ronin-S: spiegelreflexcamera met één hand stabiliseren

Voor (professionele) videomakers is een stabilisator van uitermate belang. Het apparaat zorgt ervoor dat beelden smooth en niet schokkend verlopen. Een veelgebruikte stabilisator is een DJI Ronin. Een prijzig apparaat dat je met twee handen moet bedienen. Met de DJI Ronin-S komt daar verandering in.

DJI Ronin-S stabiliseert een spiegelreflexcamera met 1 hand

Na de Osmo Mobile 2 presenteert DJI óók de Ronin-S. Normaal gesproken kennen wij de Ronin als een groot frame dat om de camera wordt geplaatst. Een super product waarmee video’s écht naar een hoger niveau worden getild. Ook onze video’s. Zo’n Ronin is echter zwaar en moeilijk te gebruiken. Daar heeft DJI op ingespeeld door een Ronin toegankelijk te maken voor een groter publiek. Maak kennis met de Ronin-S, een stabilisator die je met één hand gebruikt, zoals de Osmo Mobile. De Ronin-S is voor systeem- of spiegelreflexcamera bedoeld en krijg je de beschikking over handige controls.

dji ronin s

De nieuwe SmoothTrack technology van DJI zorgt ervoor dat de camerabeweging, zoals de naam het al zegt, smooth verloopt. SmoothTrack-instellingen zijn voor te programmeren en kun je met een click simpel switchen tussen verschillende instellingen. Ook is er een Sport mode om snelle bewegingen aan te kunnen. Als je shots vanuit een lage hoek moet maken is de Ronin-S aan een op afstandbestuurbare buggy te koppelen.

Uitbreiden met andere gadgets

Het systeem is ook uit te breiden met andere gadgets. Denk bijvoorbeeld aan een microfoon, LED-verlichting en een draadloze video transmitter. Maar ook een dual handle system of een afstandsbediening is met de Ronin-S te verbinden. De stabilisator voor spiegelreflexcamera’s werkt ook met de DJI Master Force en DJI Master Wheels.

DJI heeft tijdens de CES 2018 bekend gemaakt dat de Ronin-S in het tweede kwartaal van 2018 op de markt komt. De prijs is helaas nog niet bekend gemaakt. Meer nieuwe gadgets vind je in ons CES 2018 dossier.

Reageer op artikel:
DJI Ronin-S: spiegelreflexcamera met één hand stabiliseren
Sluiten