Dit is de meest betrouwbare streamingdienst volgens onderzoekers

Er is onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van streamingdiensten. Hierbij kwam Netflix het best uit de bus.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power vergeleek de verschillende streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime en Disney+. Uit de resultaten blijkt dat Netflix-gebruikers minder klachten hadden dan de overige diensten. Het onderzoek is op dit moment extra interessant omdat mensen vaker thuiszijn door de coronacrisis. Hierdoor zetten ze vaker een streamingdienst aan om een film of serie te kijken. Door het grote internetgebruik vroeg de Europese Unie aan de diensten om de bandbreedte te verlagen. Hierdoor ging beeldkwaliteit verloren. Gelukkig gaat dat weer veranderen.

Helaas is het onderzoek alleen bij Amerikaanse gebruikers gedaan, waardoor dat laatste niet is meegenomen. Toch geeft het wel een interessant beeld omdat alle diensten te maken hebben met dezelfde omstandigheden in de Verenigde Staten. In totaal deden 1.232 volwassenen mee aan het onderzoek aan het einde van april.

Betrouwbaarheid

Uit de resultaten blijkt dat Netflix het meest betrouwbaar is. Gebruikers melden 0,07 streamingproblemen per uur. Dat is een aardig verschil met de rest. De rode N wordt gevolgd door Hulu en Amazon Prime Video. De twee concurrenten kennen 0,11 problemen per uur. Hekkensluiters zijn Disney+ met 0,12 en YouTube TV met 0,13, wat dus bijna twee keer zoveel is.

Favoriete streamingdienst

Het onderzoeksbureau vroeg ook aan de gebruikers wat hun favoriete streamingdienst is als ze er maar één mogen kiezen. 54 procent van de ondervraagden koos voor Netflix en 17 procent voor Amazon Prime. De top drie wordt compleet gemaakt door Hulu met 13 procent.

Ook kregen de respondenten vragen over hun favoriete shows zijn. Deze staan allemaal op Netflix in de Verenigde Staten. Het meest populair in april is Ozark, gevolgd door Tiger King en The Office. De komedieserie met Steven Carell is in Nederland niet te zien op Netflix. Gelukkig kun je de negen seizoenen kijken op Amazon Prime.

Reageer op artikel:
Dit is de meest betrouwbare streamingdienst volgens onderzoekers
Sluiten