Doctor Strange 2 regisseur stapt op na meningsverschil Marvel

We mogen Avengers: Endgame dan wel achter de rug hebben, maar dat betekent niet dat ze bij Marvel stil gaan zitten. In tegendeel, de studio heeft al ruim 10 nieuwe films en series op de planning staan. Een van de meest veelbelovende titels vonden wij misschien nog wel Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dit omdat deze film destijds werd aangekondigd als de eerste horrorfilm in het Marvel Cinematic Universe.

Al blijkt nu dat het project misschien wel een heel andere koers gaat varen. Dit omdat Scott Derrickson, de man die ook het eerste deel gemaakt heeft, niet meer als regisseur bij Doctor Strange 2 betrokken is.

Doctor Strange 2 verliest regisseur

Een woordvoerder van Marvel heeft blijkbaar aan Variety laten weten dat het bedrijf ´´op vriendschappelijke wijze´´ met de Derrickson gebroken heeft. Ook de regisseur zelf heeft het nieuws bevestigd, in zijn geval via Twitter:

Er is een kans dat Derrickson opgestapt is omdat Disney geen zin had in de eerdergenoemde horrorelementen die hij in Doctor Strange 2 wilde verwerken. De reden hiervoor zou zijn omdat een dergelijke insteek natuurlijk afwijkt van de standaard superheldenfilm en zomaar eens had kunnen floppen.

James Gunn

Het is overigens niet de eerste keer dat er een regisseur van een Marvel film is opgestapt al voordat de opnames begonnen waren. Een voorbeeld hiervan is Guardians of the Galaxy 3 regisseur James Gunn, die door een aantal aanstootgevende berichten via Twitter tijdelijk ontslagen werd. Toch lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Derrickson net als James Gunn later alsnog aangenomen wordt.

Wie Doctor Strange 2 nu wel gaat regisseren is nog niet bekend. Het blijkt overigens dat Derrickson nog wel bij het project betrokken blijft, maar dan als uitvoerend producent. De vraag is alleen hoeveel invloed hij nog op de inhoud zal kunnen hebben.

Een overzicht van alle Marvel films die de komende jaren in de bioscoop zullen verschijnen is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Doctor Strange 2 regisseur stapt op na meningsverschil Marvel
Sluiten