Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 5 feb 2015

Doe deze dingen niet om ongemakkelijke momenten op Facebook te voorkomen

Met de komst van Facebook is onze communicatie ontzettend veranderd. Je kunt niet zomaar alles zeggen of overal op reageren. Tenminste, het kan altijd maar de kans is dan groot dat je ongemakkelijke momenten meemaakt. De impact van een post die jij hebt geplaatst is bijvoorbeeld al een stuk minder als jij ‘m zelf leuk vindt. Zo zijn er een aantal dingen die je beter niet op Facebook kunt doen om deze ongemakkelijke momenten te voorkomen. Check ze allemaal en als je nog een betere kunt bedenken laat het ons dan weten.

Een foto van jezelf sturen zonder reden en zonder toelichting

Soms stuurt iemand je een bericht waar je op wilt reageren, maar voor je gevoel heeft een tekst of emoji niet genoeg impact. Natuurlijk kun je dan een foto van jezelf sturen met een uitdrukking die precies verwoordt wat jij wilt zeggen. Toch zit de ontvanger hier in de meeste gevallen niet op te wachten. Verwacht dan ook geen reactie op je foto en de kans is ook groot dat het gesprek gelijk is afgelopen.

Jezelf in andermans foto taggen zonder dat je in het beeld staat

Als je geen relatie hebt en je ziet al die foto’s met stelletjes voorbij komen dan kan dat best confronterend zijn. Niet alleen hebben ze een relatie, maar ze krijgen ook nog eens veel aandacht via ‘vind ik leuks’ en reacties. Het is begrijpelijk dat je wat extra aandacht wilt, maar het is niet erg verstandig om daarvoor jezelf in de foto van iemand anders te taggen. Je krijgt misschien wel aandacht, maar helaas niet in de positieve zin.

Reageren op een foto die tien jaar geleden is geplaatst

Als je een nieuwe vriend op Facebook hebt is de kans groot dat jij even gaat kijken wat ‘ie over de jaren heeft geplaatst. En als je dan tussen al die prachtige vakantiefoto’s kijkt wil je natuurlijk ook laten weten dat je ze mooi vindt. Hiervoor kun je altijd op ‘vind ik leuk’ klikken, maar zodra je gaat reageren wordt het een beetje ongemakkelijk. Wacht dus even tot die persoon weer iets nieuws uploadt als je per sé wilt reageren.

Reageren op een oude gebeurtenis in iemands leven

Als iemand zijn of haar middelbare school heeft afgemaakt of is afgestudeerd dan kun je op Facebook laten weten hoe trots je op ze bent. Dit zullen ze ontzettend leuk vinden, tenzij ze ondertussen 34 jaar zijn en al tien jaar geleden zijn afgestudeerd. Dan is het ineens een beetje ongemakkelijk.

Een verzoek voor een relatie naar een willekeurig persoon sturen

In het dagelijks leven op een willekeurig persoon afstappen om je liefde te verklaren kan nog best romantisch zijn. De persoon is dan verrast, begint te blozen of misschien zelfs te giechelen. Op Facebook is het weer een ander verhaal. Hier zijn willekeurige mensen doorgaans niet blij verrast als je ze een relatieverzoek stuurt. Bewaar het dus voor een leuk persoon in de kroeg.

En dan naar z’n adres vragen

Als een willekeurig persoon toch je relatieverzoek heeft geaccepteerd moet je je in eerste instantie afvragen of je wel door wilt gaan. Maar goed, als jij beslist om door te gaan kun je er nog een schepje bovenop doen. Vraag naar een adres, de school waar ‘ie is afgestudeerd of zelfs een telefoonnummer. En misschien bloeit er dan echt iets moois uit.

Vrienden worden met iemands oma

Iedereen zit tegenwoordig op Facebook, ook oma’s, Maar dat betekent niet dat je vrienden moet worden met iedereen die je kent. Als je bijvoorbeeld je moeder als vriend hebt dan moet je bij elke gewaagde foto een ‘goed bedoelde’ reactie van haar verwachten. Dit gaat natuurlijk helemaal op als je iemands oma bevriend.

Diezelfde oma porren

Niet doen. Gewoon niet doen. Er is een reden waarom South Park hier een grap over heeft gemaakt.

Het originele artikel is van Ashley Feinberg. Die check je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Doe deze dingen niet om ongemakkelijke momenten op Facebook te voorkomen
Sluiten