Doe jezelf een lol en probeer de NBA 2K19 Prelude

Het gameseizoen is eigenlijk al in volle gang. De laatste dagen en weken hebben we al heel wat interessante games voorgeschoteld gekregen. En als we kijken wat er nog meer komt, dan ziet het er alleen maar beter uit. Een van de games die er aankomt is NBA 2K19. En die game krijgt op 31 augustus een uitgebreide demo in de vorm van de zogenaamde Prelude. Doe jezelf een lol en probeer hem!

Een goede start met de NBA 2K19 Prelude

Of het nou is om te kijken of NBA 2K19 een game voor je is of als je alvast een voorproefje wil krijgen op de MyCareer. Tijdens een groot evenement in New York kregen wij alvast de kans om met de Prelude aan de slag te gaan.

Zo’n anderhalf uur zijn we met de game aan de slag gegaan. In de MyCareer maak je je eigen personage aan die automatisch de nickname A.I. meekrijgt. Na zijn college periode probeert hij tijdens de jaarlijkse Draft een team te vinden. Helaas is niemand in zijn kwaliteiten geïnteresseerd. Omdat de kachel toch moet branden komt hij in China terecht. Bij de Shangai Bears probeert hij een naam voor zichzelf te maken.

NBA 2K19 Prelude

Voordat je het eerste schot lost, moet je eerst bepalen wat voor soort speler je bent. Daarbij kies je je positie en vervolgens je specialiteiten. Ikzelf ging voor een Point Guard die driepunters kan schieten en tegelijkertijd een rebound kunt pakken.

NBA 2K19 Prelude

Eenmaal dat gedaan kun je echt beginnen. De Prelude schotelt je in totaal een viertal wedstrijden voor. In de eerste twee speel je echt in de Chinese competitie. Inclusief Chinees commentaar. Je moet hier proberen zo goed mogelijk te presteren en tegelijkertijd te voldoen aan een aantal objectives. Denk daarbij aan het scoren van een bepaald aantal punten of het voorkomen dat een tegenstander goed speelt.

Hoe beter je het doet, hoe meer VC je verdient. Daarmee kun je dan weer je speler beter maken. Ook zijn er zogenaamde MyCareer Points. Hiermee kun je in levels omhoog gaan en proberen je maximale potentie te vergroten.

NBA 2K19 Prelude

Tussen de wedstrijden door is er ook ruimte voor een verhaal. Daarin zie je hoe A.I. worstelt met zijn leven in China. Ook moet je zo nu en dan keuzes maken, waardoor je het gevoel dat het echt je verhaal is. Mocht je daar geen interesse in hebben, dan kun je het allemaal skippen. Dat is in elk geval een voordeel ten op zichte van zijn voorganger, waar je soms heel lang moest wachten.

Na deze twee wedstrijden komt er een team met NBA sterren naar China en krijg je een kans om jezelf weer in de kijker te spelen. Ook maak je hier kennis met een ander fictief personage. Je speelde met hem in college. Waar jij niet gedraft werd, daar kwam hij bij de Lakers terecht. En daar doet hij het heel goed. A.I. is eigenlijk stikjaloers.

NBA 2K19 Prelude

Die wedstrijd is niet te winnen, maar wel tof om te spelen. Uiteindelijk eindig je met die guy in een arcadehal. Daar speel je een oude NBA 2K game met Yao Ming bij de Rockets tegen de Celtics met Rondo, Garnet, Pierce en Allen. Maar dan wel met een mooie laag aan pixels voor het ouderwetse gevoel.

Na die wedstrijd is de Prelude klaar. Vlak daarvoor gaat de reis naar de Verenigde Staten waar je in de G League mag gaan spelen. Met het uiteindelijk doel om in de NBA te komen. Het is echt een mooi voorproefje dat naar meer smaakt. De Prelude is vanaf 31 augustus gratis beschikbaar. NBA 2K19 zelf verschijnt op 11 september op alle belangrijke platformen. Meer weten over de game? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Doe jezelf een lol en probeer de NBA 2K19 Prelude
Sluiten