Dolby werkt aan app voor studiokwaliteit audio-opnames op je smartphone

We weten allemaal dat je met je smartphone audio-opnames kunt maken, maar we weten meteen ook dat die meestal niet van de beste kwaliteit zijn. In ieder geval zijn ze niet te vergelijken met een professionele studio opname. Dolby wil daar verandering in brengen en werkt al een tijdje stilletjes aan een speciale app om dat voor elkaar te krijgen.

Eigen producer in je smartphone

De Dolby app gaat op het moment onder de codenaam “234” en was een tijdje beschikbaar via een sign-up website. Inmiddels kun je de app helaas (voorlopig) niet meer bemachtigen. Volgens de claims zou de app ervoor zorgen dat je als het ware je eigen producer in je smartphone hebt. Dat zijn behoorlijke claims van Dolby, maar aangezien het bedrijf al redelijk wat audio-prestaties heeft neergezet, geven we ze voorlopig nog het voordeel van de twijfel.

Dolby 234 app

Omgevingsgeluiden elimineren

Wat is er zo bijzonder aan Dolby’s app? Hij zou automatisch het geluid “opschonen”, het ideale volume instellen en daarbij ook je opnames ruimte geven en de klanken optimaliseren. Er zijn verschillende presets, waaronder “Thump”, “Bright” en “Amped”, die je audio een stuk beter zouden moeten laten klinken. Om te beginnen zou de app als eerste de omgevingsgeluiden meten en daarna kun je aan de slag om je studiokwaliteit audio op te nemen.

Dolby 234 app

Dolby app nog niet helemaal daar

Het klinkt allemaal geweldig als het inderdaad zo goed werkt, maar voorlopig lijken ze daar nog niet te zijn. The Verge heeft de app eens onder de loep genomen en op het moment lijken ze daar nog geen baanbrekende opnames uit te krijgen. Maar we hebben ook nog niet te maken met een af product. De tijd zal leren of Dolby zijn claims inderdaad waar kan maken.

In ieder geval weten we dat andere Dolby tech wel goed werkt en inmiddels vinden we die ook terug bij behoorlijk wat producten. Zo zijn deze Vizio soundbars uitgerust met Dolby Atmos en zelfs ook met Chromecast Audio.

The Verge

Reageer op artikel:
Dolby werkt aan app voor studiokwaliteit audio-opnames op je smartphone
Sluiten