Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 25 okt 2019

Dominic Monaghan kreeg rol in Star Wars door weddenschap met J.J. Abrams

Meespelen in een Star Wars film is ongetwijfeld iets waar vele mensen van zullen dromen. Zelfs als je niks met de reeks hebt zou het nog steeds een gigantische eer zijn om aan zo’n enorm grote franchise te kunnen meewerken.

Toch blijkt dat mensen niet enkel op talent worden uitgekozen. Zo blijkt acteur Dominic Monaghan zijn rol in The Rise of Skywalker mede te hebben gekregen dankzij een voor hem gunstige uitslag van een voetbalwedstrijd.

Zo kwam Dominic Monaghan aan zijn rol in Star Wars

Ondanks dat Dominic Monaghan met name bekend is geworden vanwege zijn rol als Hobbit in de Lord of The Rings trilogie is dat niet enige project dat zijn carrière een enorme boost heeft gegeven. Ook het werken met producer en regisseer J.J. Abrams blijkt nu erg waardevol te zijn geweest.

In een recente podcast blijkt hij namelijk verteld te hebben hoe hij zijn rol in de aankomende nieuwe Star Wars films bemachtigd heeft. Het had te maken met de uitslag van de WK wedstrijd tussen Engeland en Colombia:

”Hij [J.J. Abrams] stuurde me een e-mail waarin hij aangaf een potentiële rol in Star Wars voor me te hebben. Vervolgens kreeg ik een bericht met ”Als Engeland dadelijk Colombia kan verslaan dan is hij van jou”. Ik had toen echt zoiets van, wat een rotzak!”

Uiteindelijk won Engeland dankzij de penalty’s en besloot Abrams om Monaghan aan te nemen. Wat voor personage hij precies gaat spelen is echter nog niet bekendgemaakt, maar hij was al wel te zien in de recente trailer.

Releasedatum

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker zal vanaf 18 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Daarnaast verschijnt op 12 november de eerste aflevering van The Mandalorian, een Star Wars serie die speciaal gemaakt is voor Disney Plus. Dit lijkt ons echter geen binge-materiaal en de reden daarvoor kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dominic Monaghan kreeg rol in Star Wars door weddenschap met J.J. Abrams
Sluiten