Waarom Donald Glover verantwoordelijk is voor het succes van Baby Yoda

Sinds de eerste aflevering van The Mandalorian op Disney+ is Baby Yoda een gigantisch succes. Dat heeft niet alleen te maken met hoe fantastisch het personage is, maar ook zeker met het verrassingseffect.

In een interview met The Hollywood Reporter vertelt Jon Favreau dat Donald Glover de reden is dat Baby Yoda zo’n gigantisch succes is geworden. Naast het feit dat het personage uitstekend in elkaar steekt, was het vooral het verrassingseffect dat voor succes wist te zorgen. En dat verrassingseffect was volgens de regisseur een idee die hij kreeg na een gesprek met Glover.

Donald Glover verantwoordelijk voor Baby Yoda verrassing

Donald Glover en Jon Favreau werkte samen voor de 2019 remake van The Lion King. Tijdens deze samenwerking hadden de twee een gesprek over het feit dat er niet heel veel verrassingen meer zijn in de wereld. Favreau vertelt in het interview:

“We waren aan het praten over muziek en pop-cultuur en hij zei dat mensen het fantastisch vinden om verrast te worden. Simpelweg, omdat het niet veel meer gebeurt.”

Als voorbeeld gaf Glover een album van Beyonce die de artieste, zonder enige aankondiging, zomaar online gooide. Het verrassingseffect was groot en de vreugde bij het publiek des te meer. En dat is precies wat Jon Favreau inspireerde om Baby Yoda geheim te houden. De regisseur wist Disney ervan te overtuigen om het personage niet te gebruiken in het marketingmateriaal van de film, waardoor het verrassingseffect ontzettend groot was. Niemand wist van het bestaan van Baby Yoda af, tot de grote onthulling plaatsvond aan het einde van de eerste aflevering.

En ondanks het feit dat The Mandalorian nog steeds goed bekeken zou worden als Disney ervoor had gekozen om Baby Yoda wel te promoten, is dit simpelweg de beste manier geweest om het karakter te introduceren. En wat dat betreft mogen we best wel dankbaar zijn richting Donald Glover.

Reageer op artikel:
Waarom Donald Glover verantwoordelijk is voor het succes van Baby Yoda
Sluiten