Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Films & Series 21 februari 2020

Donald Trump haalt uit naar Parasite en de Oscars: distributeur mept terug

Twee weken geleden wist Parasite niet alleen Best Picture te winnen tijdens de Oscars, maar kunnen we wel stellen dat de Zuid-Koreaanse film de show volledig domineerde. Iets waar Donald Trump, twee weken later, nog steeds niet lekker van slaapt.

De President van Amerika begon, tijdens een rally in Colorado, te tieren over het Zuid-Koreaanse succes tijdens de Oscars. Als het aan Donald Trump had gelegen zou deze film nooit zoveel prijzen in de wachten hebben mogen slepen. Niet vanwege het feit dat hij de film slecht vond, maar vanwege het feit omdat…nou ja. Lees zelf maar.

Donald Trump gaat los over Parasite

Het leek er heel even op dat Donald Trump als een ware standup comedian los zou gaan over een recente gebeurtenis. Tijdens zijn rally in Colorado riep de president: “Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar, hebben jullie het gezien?”. Nu werd al snel duidelijk dat de president de daadwerkelijke Oscars zelf niet zo slecht vond, maar dat hij het simpelweg niet helemaal had met de winnaar.

“En de winnaar is…een film uit Zuid-Korea. Waar ging dat in godsnaam allemaal over?”

Trump is het overduidelijk niet eens met de winnaar, omdat er naar eigen zeggen genoeg problemen zijn met Zuid-Korea.

“We hebben genoeg problemen met Zuid-Korea wat handel betreft en dan geven ze hen daar bovenop nog eens de beste film van het jaar?”

Tja, het is natuurlijk duidelijk dat politieke relaties bepalen of een film goed is of niet…

Distributeur mept terug

Donald Trump lijkt de film niet eens gezien te hebben voordat hij het met de grond gelijk maakt. Zo zegt de President van Amerika letterlijk dat hij geen idee heeft of het een goede film is. Tijdens zijn speech maakt hij ook duidelijk dat hij dacht dat Parasite de titel Beste Buitenlandse film gewonnen had. Zoals we allemaal weten inmiddels heeft de film meer prijzen in huis gehaald dan dat.

Gelukkig staat Neon, de distributeur van Parasite buiten Zuid-Korea, wel zijn mannetje. Het bedrijf slaat terug naar Trump’s kritiek op Twitter. Het is volgens Neon namelijk heel logisch dat Trump, mocht hij de film überhaupt gezien hebben, de film niet kan waarderen.

Dat slaat natuurlijk op het feit dat je de ondertiteling wel echt nodig hebt, wil je het verhaal van Parasite kunnen volgen.

Reageer op artikel:
Donald Trump haalt uit naar Parasite en de Oscars: distributeur mept terug
Sluiten