Apps installeren in het duister: Google Play Store brengt donkere modus

Voor sommige apps bestond de functie al lang, maar sinds afgelopen weken lijken de grote namen eindelijk echt te gaan volgen als het gaat om de dark mode. De Google Play Store nu dus ook. Recent bracht WhatsApp de donkere modus nog naar zijn toepassingen op de computer en Instagram volgde eerder ook al.

Een dark mode kan erg handig zijn als je in afzienbare tijd gaat slapen of juist net wakker bent. Vaak is de achtergrond zwart of donkergrijs, terwijl de letters een witte kleur hebben.

Vraag naar een dark mode

Ontwikkelaars zijn er al achtergekomen dat mensen liever een app gebruiken die ook een donkere modus heeft dan een app die dat niet heeft. Verbazingwekkend is dat niet. De modus is allemaal maar praktisch voor iemand die vermoeide ogen wil voorkomen.

Al eerder bracht Google de donkere modus naar veel andere apps. Zo ondersteunt YouTube dit ook. Dat de meeste mensen niet veel op de Google Play Store zitten, verklaart waarschijnlijk waarom de dark mode nu pas naar de app komt.

dark theme dark mode Google Play Store donkere modus
De donkere modus in beeld. (Afbeelding: PhoneArena)

Hoe activeer je de donkere modus?

De donkere modus is te activeren via de Instellingen van de app. Druk in die sectie op het tabje Thema’s. Daar kan je kiezen of je een voorkeur hebt voor een Dark Mode, een standaardmodus, of juist een Light Mode. Binnen enkele dagen wordt verwacht dat elke Android gebruiker toegang krijgt tot de nieuwe feature.

Hoewel de Google Play Store misschien niet veel gebruikt wordt, is de app wel van essentieel belang. Dat blijkt uit het feit dat Huawei door de handelsban van Donald Trump geen toegang meer heeft tot de app. Daardoor is het Chinese bedrijf genoodzaakt zijn eigen appstore te maken. Makkelijk is dat niet, aangezien de appstore van Huawei op dit moment nog veel minder content biedt dan de Google Play Store.

Reageer op artikel:
Apps installeren in het duister: Google Play Store brengt donkere modus
Sluiten