Donkere modus voor WhatsApp: ook iOS-versie krijgt bèta-update

Nadat eerder de Android-versie van WhatsApp een bèta-update gekregen heeft met daarin de donkere modus, is het nu de beurt aan de iOS-versie. Dat betekent dat we nu niet lang meer hoeven te wachten totdat de functie straks naar iedere gebruiker uitgerold wordt.

Net als Facebook is WhatsApp één van de grootste applicaties op iOS die momenteel nog geen donkere modus heeft in de stabiele versie van de app. Daar lijkt nu dus verandering in te komen. Wanneer iedereen met het nieuwe thema aan de slag kan, is nog niet bekend. Deelnemers van het bèta-programma kunnen nu in elk geval rekenen op een update die de donkere modus toevoegt.

Donkere modus voor iOS-versie van WhatsApp

De update is in de afgelopen dagen beschikbaar gesteld via het Testflight-platform van Apple, waar ontwikkelaars vroege versies van applicaties kunnen uitbrengen voor mensen die iets willen uitproberen. Wanneer je nu de nieuwe bèta-versie van WhatsApp downloadt, dan kan de populaire berichtendienst voortaan rekening houden met de status van het besturingssysteem. Als die in de donkere modus ingesteld staat, dan schakelt de chatapp automatisch mee.

Whatsapp chatberichten
WhatsApp op je smartphone. (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

Mocht je de donkere modus nu al willen uitproberen op je iPhone, dan hebben we helaas slecht nieuws: het bèta-programma zit helaas al maanden vol. Testflight laat het helaas niet toe dat een onbeperkt aantal mensen zich aanmelden voor de verschillende programma’s. Je zult dus moeten wachten tot de dark mode toegevoegd wordt aan de stabiele versie van de chatdienst, maar zoals het er nu naar uitziet hoeft dat niet lang meer te duren.

Ondertussen is het nog wachten op een donkere modus voor de Facebook-app op iOS. Andere apps van het bedrijf hebben inmiddels al de felbegeerde dark mode, zoals Instagram en Facebook Messenger. Het is onduidelijk waarom Facebook hier zo lang mee wacht. Ook is het niet duidelijk waarom het zo lang heeft moeten duren voordat WhatsApp de donkere modus introduceerde.

9to5Mac

Reageer op artikel:
Donkere modus voor WhatsApp: ook iOS-versie krijgt bèta-update
Sluiten