Doom Eternal verschijnt niet in 2019: dit is de nieuwe releasedatum

Doom Eternal is een game die eigenlijk in november van dit jaar moet verschijnen. Mocht je er naar uit hebben gekeken, dan hebben we slecht nieuws. De game heeft een nieuwe releasedatum gekregen en is nu te halen op 20 maart 2020.

Dit heeft ontwikkelaar id Software via een persbericht laten weten. De officiële lezing daarbij is dat men wilt dat Doom Eternal voldoet aan de standaarden van de ontwikkelaar op het gebied van snelheid en afwerking. En blijkbaar was de game nog niet op dat punt gekomen, waardoor deze beslissing is gemaakt.

Doom Eternal naar 2020

En dat is behoorlijk jammer, want daardoor moeten we dus een paar maanden langer wachten op een game die de potentie heeft om erg tof te worden. Daarnaast is het zo dat 2020 al heel wat toffe games kent, waardoor het op deze manier in het eerste kwartaal van dat jaar alleen maar drukker wordt. Naast het bekendmaken van de nieuwe releasedatum maakte de ontwikkelaar nog een paar aankondigingen.

Doom Eternal
Hier moeten we dus nog even op wachten (Afbeelding: Bethesda)

Zo wordt de Invasion Mode nu kort na de release van Doom Eternal uitgebracht. In deze modus heb je de mogelijkheid om in het spel van een andere speler in te breken en als demoon hem of haar flink te irriteren. Daar moet je nu dus op wachten, waardoor het maar de vraag is of dat nog leuk is. Als het een paar weken na de release komt, dan voelt het als mosterd na de maaltijd. Verder heeft de Nintendo Switch-versie een aparte releasedatum na 20 maart 2020. Wanneer die versie komt, is niet bekend. Tot slot is bekendgemaakt dat Doom 64 naast de Nintendo Switch ook op de pc, PlayStation 4 en Xbox One komt. Wanneer je de game op één van die platformen pre-ordert, dan krijg je de game gratis. Doom 64 verschijnt daarbij overigens ook op 20 maart 2020.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Doom Eternal verschijnt niet in 2019: dit is de nieuwe releasedatum
Sluiten