Doom Eternal komt naar de Xbox Game Pass

Afgelopen week werd duidelijk dat Microsoft Bethesda heeft overgenomen voor 7,5 miljard dollar. Als gevolg daarvan zullen we in de nabije toekomst bepaalde games van de ontwikkelaar exclusief gaan krijgen op de platformen van Microsoft. Voordat het echter zover is, kunnen we eerst genieten van Doom Eternal op de Xbox game Pass.

Het is niet voor het eerst dat een game van Bethesda redelijk snel verschijnt op de Xbox Game Pass. Maar meestal ging het dan over een game die niet heel erg spannend was, zoals een titel als Fallout 76. Doom Eternal is echter een ander verhaal.

Doom Eternal op de Xbox Game Pass

Want Doom Eternal is wat ons betreft een absolute topgame. Eind maart verscheen de game, op het moment dat we net met zijn allen in de lockdown zaten. Samen met Animal Crossing: New Horizons zorgde de game voor de nodige afleiding en plezier. Mocht je hem destijds gemist hebben, dan kun je vanaf volgende week met hem aan de slag wanneer je in het bezit bent van de Xbox Game Pass. Op 1 oktober wordt hij daar aan toegevoegd. Of het dan een titel gaat zijn die je tijdelijk op zo’n manier kunt beleven of dat hij net als de games van Microsoft zelf voor altijd op de service blijft staan, dat is niet helemaal duidelijk.

Doom Eternal PlayStation 4
Veel vijanden in Doom Eternal (Afbeelding: Bethesda)

Mocht je in het bezit zijn van een pc en daar de Xbox Game Pass op gebruiken, dan hebben we ook goed nieuws. Daar komt hij later dit jaar voor. Een exacte datum is daar nog niet voor. Mocht Doom Eternal je uiteindelijk bevallen, dan kun je op 20 oktober aan de slag met de eerste grote uitbreiding van de game in de vorm van The Ancient Gods – Part One. Deze wordt als een stand-alone uitgebracht en verschijnt op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wat dat betreft is het spelen van het hoofdavontuur een mooie opwarmer voor hetgeen dat er komen gaat.

Onze review

Wil je weten wat wij van Doom Eternal vonden? Lees dan hier onze review. Heb je enkel een PS4 om hem op te spelen? Dan kun je hem hier nu voor twee tientjes scoren.

Reageer op artikel:
Doom Eternal komt naar de Xbox Game Pass
Sluiten