Ilona Braam
Ilona Braam Gaming 28 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Speel de originele Doom games nu op je Nintendo Switch, Xbox One en PS4

Tegenwoordig is het heel normaal dat je games online speelt en dat de graphics er strak, bruut en realistisch uitzien. Zo wachten we bijvoorbeeld op het moment op de game Doom Eternal en verwachten we absoluut geen pixelachtige demonen om te slayen. Kersverse Doom spelers weten echter misschien dat die pixelachtige demonen juist de reden zijn dat de game zo populair is geworden. En als eerbetoon aan dat pixelachtige begin, kun je de drie allereerste Doom games nu ook op je Nintendo Switch, Xbox One en PS4 spelen.

Internet nodig voor oude Doom games

Het heugelijke(?) nieuws werd bekendgemaakt het Twitter account van Doom en de drie originele games konden meteen tijdens de jaarlijkse QuakeCon conventie in Texas op de Nintendo Switch gespeeld worden. Daarvoor moesten spelers echter wel nog eerst iets doen, dat nooit nodig was bij de originele games. Om Doom, Doom II en Doom 3 op je game console te spelen, moet je namelijk eerst het internet op.

Doom

Bethesda en BNet account

Om de eerste twee originele games te spelen moeten gamers inloggen bij hun Bethesda account, maar na de eerste login zouden de twee games ook gewoon offline te spelen zijn. Voor deel 3 is weer een BNet account nodig om met bepaalde features en content aan de slag te kunnen. Uiteraard is het wat vreemd dat je nu opeens wel online aan de slag moet om de oude Dooms te spelen. Toen ze werden uitgebracht (de eerste meer dan 20 jaar geleden) waren het single-player games, waar je geen internet voor nodig had. Bethesda heeft verder ook niks veranderd aan de gameplay.

En hopelijk is Doom Eternal dan eindelijk gelanceerd wanneer je klaar bent met de drie originele games. Dankzij de officiële Story Trailer krijgen we alvast een voorproefje van wat komen gaat. Het belooft een brute game te worden vol met actie. Uiteraard zijn er weer demonen van de partij en moet je aan de slag als de zogenaamde Doom Slayer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Speel de originele Doom games nu op je Nintendo Switch, Xbox One en PS4
Sluiten