Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 jul 2020

Speel Doom in Minecraft, want waarom ook niet

Minecraft is vele jaren na zijn release nog altijd een game die door miljoenen gamers worden gespeeld. Ook deze vakantie merk ik dat mijn kinderen er weer heerlijk mee bezig zijn. En het is ook mogelijk om een game als Doom te spelen binnen het avontuur te spelen.

Doom is een game die wel vaker wordt gebruikt om te laten zien waar een bepaald apparaat of product toe in staat is. Zo speelde ik het vroeger al op een grafische rekenmachine. Maar de game spelen binnen een game is wel weer van een ander niveau. En dat kan dus in Minecraft.

Speel Doom in Minecraft

Een tijdje geleden werd de VMComputers mod uitgebracht. Met die mod is het mogelijk om in-game computers aan het werk te zetten. Op die manier is het dus mogelijk om zoiets als een rekenmachine werkend te hebben in de game. Het is best wel wat gedoe. En het feit dat iemand het nu voor elkaar heeft gekregen om zoiets als Doom binnen Minecraft te maken is wel van een ander niveau. In de onderstaande video zie je het resultaat van het project.

I played DOOM in with VMComputers mod. from r/Reddit

Het spelen van Doom in Minecraft is al een behoorlijke prestatie. Toch was er iemand die vorige week ook nog iets anders voor elkaar kreeg. Namelijk het spelen van de game in de game. Veel meer Inception-achtig ga je het niet krijgen. En het werkte allemaal niet zo goed als dat het het geval is van de bovenstaande Doom-video, maar grappig is het wel.

Speel zelf een klassieker in een klassieker

Doom in Minecraft is overigens niet voor iedereen weggelegd. Volgens de maker van het project heb je wel echt een krachtige pc nodig om dit voor elkaar te krijgen. Dit omdat je dus een game in een game speelt en dat gaat niet zomaar vanzelf. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Speel Doom in Minecraft, want waarom ook niet
Sluiten