Toy Story poster met handtekening Steve Jobs voor immens bedrag over de toonbank

Het is geen geheim dat veel  fans het leuk vinden om iets door hun idool te laten signeren. Toch hadden we niet verwacht dat er iemand bereidt zou zijn om meer dan 30.000 (!) dollar te betalen voor een gesigneerde Toy Story poster. Al is het meest opmerkelijke nog dat het niet de regisseur was die de handtekening heeft gezet, maar Steve Jobs.

Toy Story Poster met handtekening Steve Jobs

We kennen Steve Jobs allemaal wel als oprichter van Apple en medeverantwoordelijke voor het lanceren van de iPhone. Al heeft de beste man ook andere prestaties op zijn naam staan. Zo was hij uitvoerend producent van de originele Toy Story film.

Sterker nog, Jobs was een tijdje eigenaar van Pixar, de bekende studio die naast Toy Story ook titels als Cars, Brave en Up wist af te leveren. Al focuste het bedrijf zich onder zijn bewind grotendeels op het verkopen van computer hardware. Dit bleek echter geen succes, waardoor een van de medewerkers besloot om ter promotie van Pixar een animatiefilmpje te produceren.

Pixar Steve Jobs
Bron: Pixar (via The Movie Database)

Dit leidde uiteindelijk tot een deal met Disney en het maken van Toy Story, de eerste lange film van Pixar. Gezien Jobs toen nog bij het bedrijf betrokken was heeft hij blijkbaar ook een poster van deze animatieklassieker gesigneerd.

Deze blijkt het afgelopen weekend geveild te zijn, met een startbedrag van 25.000 dollar. De uiteindelijke koper blijkt er maar liefst 31.000 voor betaald te hebben. We gaan er vanuit dat het hier om een enorm Toy Story fan gaat.

Vervolgfilms

Ondanks dat Toy Story alweer 20 jaar oud is brengt de film dus nog steeds geld op. Niet alleen vanwege de bovengenoemde poster, maar ook omdat er nog enkele vervolgfilms zijn verschenen.

De meeste recente hiervan is eind juni uitgekomen en was wederom een gigantisch succes. In deze film is onder andere Keanu Reeves te horen.

Reageer op artikel:
Toy Story poster met handtekening Steve Jobs voor immens bedrag over de toonbank
Sluiten