Daniel Koster
Daniel Koster 4 dec 2015

Door Tsjernobyl heen wandelen doe je met dit gave VR-project

Tsjernobyl is voor bijna iedereen een bekende plek. Het is in 2016 dertig jaar geleden dat hier een kernreactor tot ontploffen kwam. Honderdduizenden mensen moesten worden geëvacueerd en Tsjernobyl veranderde in een spookplek. Een plek waar dertig jaar lang geen mensen hebben gewoond. Nu is er een virtual reality project waarbij jij door Tsjernobyl heen moet wandelen en de geheimen rondom de explosie moet ontrafelen. Wow!

De spookstad zelf zien

In het virtual reality adventure reis je als een team van documentairemakers af naar Tsjernobyl. Hier moet jij allerlei geheim ontrafelen die met de kernramp te maken hebben. Op deze manier willen de ontwikkelaars je in de game zuigen en je op een interactieve manier bij de game betrekken. Zelf geven ze aan dat één van de tofste onderdelen van het project Pripjat is. Dit is de grote spookstad die dicht bij de kernreactor lag welke direct na de ramp werd ontruimd. Hier vind je ook het welbekende amusementspark met het roestige reuzenrad en de verlaten botsautootjes. Het in kaart brengen van deze plekken was een enorme klus. Zo kost het bijvoorbeeld rond de drieduizend foto’s om een grote fitnesszaal in kaart te brengen. Het resultaat ziet er echter insane uit!

Begin volgend jaar

Het enerverende project zal waarschijnlijk begin volgend jaar af zien. En het toffe hieraan is dat de ontwikkelaars ‘m niet enkel uit willen brengen voor virtuele apparaten als de Oculus Rift en de Morpheus VR. Zij willen zich ook richten op mobiele apparaten via zaken als de Gear VR en Google Cardboard. Wij gaan ‘m sowieso proberen wanneer-ie er daadwerkelijk is. Wat een tof project!

Reageer op artikel:
Door Tsjernobyl heen wandelen doe je met dit gave VR-project
Sluiten