Daniel Koster
Daniel Koster Tech 24 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Doorbraak: ‘s werelds eerste waterstof-batterij voorziet je iPhone een week lang van energie

Wij kunnen ons die goede oude tijd nog wel herinneren dat je mobiele telefoon een week meeging. Dat was in de tijd dat het kleine apparaat niet de functies moest vervullen die onze laptops ook aankunnen. Het is dus deels onze eigen schuld dat het kleine apparaat dagelijks aan de lader moet liggen. Of nou ja, dat was het. Want nu heeft het Engelse bedrijf Intelligent Energy een nieuw soort batterij ontwikkeld die zeven dagen lang meegaat!

Batterij van waterstof

Het is heugelijk nieuws, dat je mobiele telefoon een week lang werkt zonder dat je ‘m hoeft op te laden. Het Engelse bedrijf, dat volgens de geruchten nauw samenwerkt met Apple, zegt het antwoord te hebben gevonden. De doorbraak zit ‘m in de materialen die zij gebruiken om de batterij te voeden. Door waterstof en zuurstof te combineren wordt elektriciteit geproduceerd die je smartphone van juice voorziet. Dit wordt je mobiele telefoon toegediend door middel van wegwerp-cartridges.

Prototype

Het Engelse bedrijf bouwde een eigen prototype van de iPhone 6 om aan te tonen hoe de phone eruit zou zien en hoe het zou werken. Dit prototype ziet er nauwelijks anders uit dan de normale iPhone 6. Door middel van een aangepaste koptelefoon-ingang wordt het prototype opgeladen, waarbij waterstof wordt bijgevuld. Het is dus nog even wachten voordat we de nieuwe batterij in de producten van Apple zullen aantreffen, maar we hebben zeker iets om naar uit te kijken!

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Doorbraak: ‘s werelds eerste waterstof-batterij voorziet je iPhone een week lang van energie
Sluiten