Smart watch innovatie: dit horloge laat de tijd zien in braille

De wereld van de smart watch wordt steeds diverser. Dat bewijst het volgende horloge ook. Dot Watch is namelijk een horloge met een aantal slimme functies, speciaal voor wie braille leest of kan lezen. Als je niet kunt zien hoe laat het is dan laat deze smart watch je het gewoon voelen.

Tijd voor een écht innovatief horloge

Heb je er ooit over nagedacht hoe mensen die erg slecht zicht hebben of helemaal niet kunnen zien weten hoe laat het is? Er zijn hier natuurlijk veel manieren voor, maar de klok kijken op een horloge is in ieder geval niet een van de opties. Met uitzondering van Dot Watch; een smart watch die is voorzien van braille.

horloge

Dit speciale horloge is geschikt voor wie graag braille wil leren of wie het al kent. De Dot Watch dat is gemaakt van aluminium wordt geleverd met twee verschillende roestvrijstalen bandjes, is voorzien van een 400mAh batterij, Bluetooth 4.2, en een paar sensoren en knopjes. Het enige wat de smart watch niet heeft is een wijzerplaat.

Op de plek waar je normaal gesproken de wijzerplaat zou zien, is bij dit horloge ruimte voor zes karakters in braille. Die verschijnen via een mechanisch systeem dat puntjes omhoog duwt en van karakter verandert zodra de gebruiker het heeft gelezen. Het horloge laat in de meeste gevallen de tijd zien, maar dan wel in braille.

horloge

Smart Watch voor wie braille kan lezen

Een toffe extra functie van deze gadget, wat het een smart watch maakt, is dat hij logos van apps kan weergeven. Deze worden weergegeven wanneer de app een notificatie verstuurt. Daarnaast kun je ook lessen in braille krijgen van het horloge. Handig, anders weet je alsnog niet hoe laat het is. De Dot Watch is te koop voor ongeveer 310 euro in de VS. Op dit moment is de innovatieve Dot Watch nog niet te koop in Nederland, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in.

horloge

Check in de tussentijd deze smart watch, die je arm verandert in een touchscreen. Niet heel handig of nodig, maar wel tof.

Reageer op artikel:
Smart watch innovatie: dit horloge laat de tijd zien in braille
Sluiten