Apple 3 jun 2018 Lisanne Beijen

Met deze 5 stappen download je alle data die Apple over je heeft verzameld

Het is niet onopgemerkt gebleven dat de data privacywetgeving in de EU is aangepast. Heb je dit niet gemerkt? Dan heb je waarschijnlijk je mail nog niet geopend. De nieuwe GDPR wetgeving verplicht bedrijven om hun gebruikers de mogelijkheid te bieden al hun data te downloaden. Dit betekent dat je bijvoorbeeld alle data die Apple van je heeft, ja echt alles, kunt downloaden. Lees hier hoe.

1. Ga naar de privacy pagina van Apple en log in met je Apple ID

Apple heeft een pagina aangemaakt via welke je al je data kunt downloaden die het bedrijf over je heeft verzameld. Ben je je wachtwoord vergeten? Doe dan even een reset van je wachtwoord.

data

2. Voer de authenticatie-code in

Als de twee-factor authenticatie is ingeschakeld voor je Apple-account dan moet je een extra stap nemen om in te loggen. Als je nog geen twee-factor authenticatie hebt ingeschakeld, ga dat dan doen nadat je dit artikel hebt gelezen.

3. Bekijk je Apple services

Op de volgende pagina kun je een lijst zien met alle Apple services die zijn gekoppeld aan je account. Denk aan de App Store, iTunes, en je verschillende apparaten waar een appeltje op staan.

data

4. Kies de opties voor het downloaden van je data

Apple laat je nu kiezen welk formaat bestand je wilt downloaden. Check dus even goed welk formaat op je computer past voordat je de enorme bulk met informatie download.

data

5. Wachten duurt lang.. of kort

Apple krijgt uiteraard een groot aantal aanvragen van mensen die hun data willen downloaden. Hierom duurt het een aantal dagen voordat het techbedrijf je verzoek heeft verwerkt en je het bestand per mail opstuurt. Even wachten dus, maar het komt er aan!

Hier lees je meer over de data die Apple over gebruikers verzamelt. Het zal je misschien verbazen dat het bedrijf ´slechts´ een tiende van de data verzamelt die Facebook verzamelt. Maar, nou is Facebook ook wel echt een enorme hoarder ;-).

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze 5 stappen download je alle data die Apple over je heeft verzameld
Sluiten