Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 mrt 2020

Het downloaden op de PlayStation 4 gaat (nog!) langzamer

De PlayStation 4 als spelcomputer is een groot succes. De controller ligt lekker in de hand, de games die er op beschikbaar zijn, zijn top en het is makkelijk om je beeld te sturen naar bijvoorbeeld een iPad. Toch is er één probleem en dat is dat het downloaden en verwerken van updates lang duurt.

En op dat gebied hebben we slecht nieuws. Sony heeft namelijk laten weten dat het downloaden van de games op de PlayStation 4 nog langzamer gaat zijn. Grote vraag is natuurlijk: is dat mogelijk?

Langzaam downloaden op de PlayStation 4

Oké, dat is natuurlijk een beetje flauw. De aankondiging van de langzamere downloads werd aangekondigd op het PlayStation Blog. Daar liet de baas van PlayStation weten dat de download van de PlayStation 4 werd verlaagd om op die manier er in Europa voor te zorgen dat het internet goed blijft werken. Dit heeft alles te maken met de huidige situatie rondom het coronavirus. Sony is niet de eerste die laat weten dat de downloadsnelheden en streaming verlaagd wordt. Eerder werden die beslissingen al gemaakt door services als Netflix en Disney+

PlayStation 4
Downloaden gaat langzamer straks (Afbeelding: Bartek Mazurek)

Doordat steeds meer mensen thuiswerken, is de belasting op het netwerk net wat groter dan dat het normaal het geval zal zijn. Door snelheden en streamingkwaliteit te verlagen, moet het er voor zorgen dat het netwerk in zijn algemeenheid blijft draaien. Vorige week zagen we al gelijk wat problemen met Xbox Live dat tijdelijk niet werkte en ook Nintendo had problemen. Dan kun je even niet gamen en dat is vervelend. Maar het wordt een groter probleem wanneer vitale functies uitvallen omdat het netwerk overbelast is. Als het goed is moet dit geen gevolg hebben voor zoiets als verbinding wanneer je online speelt. Het duurt gewoon net iets langer voordat je een game op de PlayStation 4 hebt gedownload of wanneer een update is verwerkt. Vervelend, maar in deze tijden zijn dit wellicht luxeproblemen om je druk over te maken. Wil je meer lezen over gamen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Het downloaden op de PlayStation 4 gaat (nog!) langzamer
Sluiten