Dr. Mario World komt naar jouw iOS of Android smartphone

Gisteren brachten we het nieuws dat we voorlopig niet hoeven te rekenen op Mario Kart op de smartphone. Die is namelijk uitgesteld naar de zomer van dit jaar. Vandaag hebben we echter goed nieuws. Althans, in potentie. Nintendo heeft namelijk aangekondigd te komen met een nieuwe game voor de smartphone: Dr. Mario World.

Dr. Mario World naar de smartphone

Dr. Mario kennen we van de puzzelgame die destijds op de NES uitkwam. Daarbij moest je virussen uitroeien door in de stijl van Columns pillen met de juiste kleur op die virussen te gooien. Had je drie van dezelfde kleur verticaal of horizontaal, dan speelde je het weg. Dr. Mario World gaat ook een puzzelgame worden, maar wat precies kunnen verwachten, dat is niet helemaal duidelijk.

Dr. Mario World

De game Dr. Mario World wordt gemaakt door een samenwerking tussen Nintendo, LINE en NHN Entertainment. Nintendo spreekt voor zich. LINE is een app die vergelijkbaar is met Whatsapp en vooral in Japan en Zuid-Korea erg populair is en meer dan 160 miljoen actieve gebruikers heeft. En NHN Entertainment is tot slot een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar die veel games op de smartphone heeft uitgebracht. Hele bekende titels zitten daar overigens niet bij.

Dr. Mario World wordt net als de meest recente games die Nintendo heeft uitgebracht op de smartphone een free-to-play-game waardoor iedereen het gratis kan binnenhalen. Wel zullen er vele mogelijkheden zijn om geld in de game uit te geven, zodat de partijen ook veel geld binnen halen. Wat dat echter precies gaat zijn, dat is niet duidelijk.

Dr. Mario World zou begin deze zomer (waarschijnlijk dus voor Mario Kart) moeten uitkomen en zou dan beschikbaar zijn in meer dan zestig landen. De game komt dan zowel uit op de iOS- als de Android-devices, zodat iedereen de game kan gaan proberen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dr. Mario World komt naar jouw iOS of Android smartphone
Sluiten