Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jul 2019

Dr. Mario World nu al een succes: 2 miljoen downloads in 72 uur!

Eind vorige week werd de game Dr. Mario World voor de smartphones gelanceerd. Het is een game gebaseerd op de titel die vele lichtjaren geleden op de NES verscheen en geldt als een variant op Tetris. De game kende een voortvarende start wat betreft het aantal downloads.

Dr. Mario World wordt goed gedownload

Want in 72 uur wist de game maar liefst twee miljoen keer te worden gedownload. Dat is een getal die werd gehaald door de downloads van de Android- en de iOS-devices bij elkaar op te tellen. Daarmee is de vijfde game die Nintendo op de smartphone heeft uitgebracht voortvarend van start gegaan. En men lijkt al gelijk wat geld uit te geven in de game. Volgens het platform Sensor Tower Store Intelligence was de game al gelijk goed voor 100.000 dollar. Dat zijn natuurlijk geen aantallen zoals we bij Pokémon Go zien, maar het is zeker geen slecht begin. Zeker als je bedenkt dat je pas na een tijdje echt verleid wordt om geld in de game uit te geven.

Dr. Mario

Dr. Mario World is een game waarbij je te maken krijgt met virussen van verschillende kleuren. Het is aan de speler om die virussen te koppelen aan pillen met dezelfde kleur. Als je een rijtje van drie maakt, speel je het virus weg en heb je weer meer ruimte in het speelveld. De game is free-to-play en pas na de tutorials-levels krijg je te maken met content die makkelijker wordt wanneer je geld uitgeeft of wanneer je wilt blijven spelen. De game is ook net wat anders dan de game zoals die in de jaren 90 van de vorige eeuw uitkwam. Als puzzelgame zeker de moeite waard, maar het leunt tegelijkertijd ook wel veel op micortransacties.

Wil je naast Dr. Mario World meer lezen over wat er op het gebied van games speelt? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Dr. Mario World nu al een succes: 2 miljoen downloads in 72 uur!
Sluiten