Ontbytes: ‘s werelds eerste draadloos oplaadbare laptop, de aftapwet is er en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere nieuws over…

De ‘aftapwet’ is een feit

De Eerste Kamer heeft dinsdagnacht een nieuwe wet, genaamd de ‘aftapwet’ aangenomen die de bevoegdheden van de AIVD en MIVD uitbreidt. Deze wet riep de nodige vragen, lees: veel kritiek, op vanuit verschillende partijen omdat deze wet de geheime diensten op veel grotere schaal informatie laat aftappen.

De inlichtingendiensten mogen straks op grotere schaal internetverkeer aftappen dan voorheen mocht en kunnen ze jou en je bekenden ook makkelijker hacken. Het kabinet is tot nu toe onduidelijk over waarvoor die bevoegdheden worden gebruikt. In ruil voor de extra bevoegdheden komt er meer toezicht, dat dan weer wel. Voor wat, hoort wat, toch?

‘s Werelds eerste draadloos oplaadbare laptop is een feit

De Dell Latitude 7285, a.k.a. ‘s werelds eerste draadloos oplaadbare laptop is nu te koop. Deze 12-inch, 2-in-1 laptop kan worden opgeladen via het toetsenbord.

Om deze laptop te kunnen gebruiken moet je ook het draadloze toetsenbord aanschaffen en de draadloze oplaadmat, waardoor je in totaal uitkomt op een luttele 1700 piek. Voor wie een hekel heeft aan snoeren is het die extra centen wellicht waard.

Laptop

Het afscheid is daar: Microsoft’s support voor de Windows Phone 8.1 Windows

Microsoft heeft een tijdje geprobeerd te concurreren met iOS en Android en kwam redelijk in de buurt. Maar niet ver genoeg. Daarom is Microsoft nu gestopt met de ondersteuning voor de Windows Phone 8.1.

Het is nog onduidelijk wat Microsoft in de toekomst gaat doen in de smartphonewereld. Ook al is mobiele telefonie tot nu toe niet Microsoft’s forte gebleken, zoals Marco Borsato al eens zei; afscheid nemen bestaat niet.

telefoon

Snackbyte: De super soaker uit je (kinder)dromen

Dacht jij als kind de koning der watergevechten te zijn met je Super Soaker Air Pressure 50? Deze ‘s werelds grootste Super Soaker had jij vast niet verslagen, sorry.

Reageer op artikel:
Ontbytes: ‘s werelds eerste draadloos oplaadbare laptop, de aftapwet is er en meer
Sluiten