Kijk mam, zonder handen: de beste draadloze koptelefoons

Nu Apple waarschijnlijk afscheid neemt van de mini-jack schieten draadloze koptelefoons als paddestoelen uit de grond. Voor het geval je een set wilt die niet alleen werkt met je iDevice, hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet die enorm handy (pun intended) zijn.

Steekt er met kop(telefoon) en schouders boven uit

Bragi‘ heeft ons de afgelopen week goed voor het lapje gehouden door te doen alsof ze gingen samenwerken met Apple. We hebben het ze ondertussen vergeven, want het product dat ze daadwerkelijk presenteren is zeker een publiciteitsstunt waard! ‘The Headphone’ bedien je met de rechter oordop. Ook kun je zo je telefoon op nemen. ‘The Headphone’ draadloze koptelefoons gaan zes uur mee, kan 250 uur op stand-by staan en wordt via de bijgevoegde doos opgeladen. Best lekker! Oh en het filmpje is ook beHOORlijk vet. Hebben? Voor 119 euro zijn ze van jou en kopen kan hier.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Tongbrekertje

Net als Meghan Trainor zijn deze ‘Sony MDRXB950BT Extra Bass Bluetooth Headphones’ all about that bass. Deze lijn van draadloze koptelefoons zijn niet alleen een lust voor het oor. Hell no! Deze draadloze koptelefoon kan zo veel meer dan alleen je favoriete jam afspelen. Deze Sony werkt niet alleen met Bluetooth, er zit ook een kabel bij zodat je ‘m ook bij apparaten met jack kunt inpluggen. Daarnaast bestaat deze koptelefoon bijna volledig uit zachte kussentjes. Je wordt er zo verliefd op dat iedereen, maar dan ook echt iedereen jaloers op jullie relatie is. Voor tweehonderd piek is-ie jouw nieuwe liefde en bestellen kan hier.

draadloze koptelefoons

Spo(o)rty koptelefoons

JBL staat al jaren bekend als een bedrijf dat weet hoe het hoort als het aankomt op muziek en geluid. Deze draadloze koptelefoon is de lichtste koptelefoon uit het assortiment. Hoewel het een lichtgewicht is, is het een zwaargewicht als we het hebben over functionaliteit. Er zit namelijk een microfoon in die ervoor zorgt dat je ook gewoon kunt opnemen als iemand je belt. Deze ‘JBL Reflect Mini BT’ is daarnaast perfect om mee te sporten. Ze blijven namelijk zitten, kunnen tegen zweet en inspireren jou om dat rondje extra te lopen. Wij vinden het goud en dat is precies hoe je je voelt als je met deze headphones gaat sporten. Voor honderd euro is-ie van jou.

draadloze koptelefoons

Draadloze koptelefoons voor fashion victims

Bang & Olufsen staat net als JBL bekend als een pionier onder geluidsinstallaties. En daar houdt het niet op. Design staat ook hoog in het vaandel. Met deze ‘Beoplay H7’ kun je niet alleen als een baas naar je muziek luisteren, je loopt er ook nog eens bij als de coolest kid on the block. Hoewel het leuk is om er goed uit te zien, is het ook fijn als je draadloze koptelefoon iets toevoegt. Door de rechterkant aan te raken kun je het volume aanpassen, bellen en een ander lied uitkiezen. Je kunt de gehele dag ongestoord genieten want de batterij gaat twintig uur mee en het apparaat weegt in totaal 280 gram. Prijzig is-ie wel, 339 euro, maar dan ga je wel out met een Bang (& Olufsen)! Kopen of alleen kijken kan hier.

Ik ben niet Bose, ook niet teleurgesteld

‘Bose’ is sinds de reclames met knuffeldieren op de achterbank ver gekomen. Ze staan nu synoniem voor een goede bas en dat is lekker. Deze draadloze koptelefoons zijn zo geproduceerd dat al het geluid van buiten wordt geblokt. De slogan is niet voor niets: ‘Lose yourself in music’. Perfect als je bijvoorbeeld gaat vliegen, in de trein zit of hele luide buren hebt. Deze koptelefoons zijn te hanteren met de app, waar je bijvoorbeeld je volume mee kunt aanpassen. Wij zijn in ieder geval fan. De ‘Bose QC35’ is te koop voor 380 euro via deze link. Wil je iets goedkopers? Dan zijn de Bose FreeStyle wellicht iets voor jou.

Subtiel dingetje

We weten het, we hebben het net al over Bang & Olufsen gehad. We kunnen er niets aan doen. Ze maken gewoon kekke spullen. Zo ook de ‘Beoplay H5’. Wij noemen ‘m graag het soepele broertje van de H7. De makers hebben dan ook hun best gedaan om een probleem op te lossen waar menig headphone gebruiker tegen aanloopt: ze zitten in de knoop. Ja je hoort het goed! Nooit meer dat gefrutsel en gepuzzel. De oortjes bevatten namelijk magneten. Ze zijn trouwens ook gebouwd om mee te sporten. Hebben, hebben, hebben? Voor 249 euro zijn ze van jou!

Geen kopzorgen

Hoewel we draadloze koptelefoons fantastisch vinden, huilt ons hart ook een beetje als de gewone koptelefoon met mini-jack verdwijnt. Ben je op zoek naar een koptelefoon die je helpt met slapen? Dan is de ‘Kokoon‘ iets voor jou. Er zijn trouwens ook twee Nederlanders die fantastische koptelefoons maken, namelijk Pelican House. Wij hebben ze geïnterviewd en zij vertellen ons wat hun koptelefoons zo bijzonder maakt.

Reageer op artikel:
Kijk mam, zonder handen: de beste draadloze koptelefoons
Sluiten